Op een na meest bekeken Heel Holland Bakt ooit

Foto: SBSHet gaat André van Duin voor de wind als vervanger van Martine Bijl in Heel Holland Bakt. Met zijn derde aflevering noteerde hij zondagavond maar liefst 2,6 miljoen kijkers en 37 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Heel Holland Bakt begon het vierde seizoen al prima met bijna 2,5 en ruim 2,5 miljoen kijkers, maar met deze laatste score noteert het programma over tegen elkaar strijdende hobbybakkers zijn op een na meest bekeken aflevering ooit.

De meest bekeken aflevering ooit is de finale van het vorige, derde seizoen. Daar keken op de uitzenddag zelf maar liefst 2,8 miljoen mensen (33 procent) naar.

De top drie van meest bekeken afleveringen van Heel Holland Bakt wordt afgemaakt door de een na laatste aflevering van het vorige seizoen. Die trok tweeduizend kijkers minder dan de aflevering van gisteren.

Heel Holland Bakt is de concurrentie de baas. Het meest bekeken alternatief was zondag het SBS 6-programma Wegmisbruikers met 930.000 kijkers (13 procent).

RTL 4 begon twee weken geleden met een eigen variant op Heel Holland Bakt, namelijk Ja… Ik Wil Een Taart met John Williams als André van Duin en Miljuschka Witzenhausen als Janny van der Heijden. Dat programma is een flop.

Foto: Roland J. Reinders/MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen