‘Koffietijd en RTL Live van Gouden Kooi naar Zuidas’

De door de Postcode Loterij gesponsorde RTL 4-programma’s Koffietijd en RTL Live verhuizen naar de Amsterdamse Zuidas. Dat meldt Het Parool vandaag. De Postcode Loterij opent in 2018 een nieuw hoofdkantoor in de zakenwijk en daarin zal onder meer een tv-studio zitten. Indien Koffietijd en RTL Live tegen die tijd nog bestaan, zullen deze programma’s niet langer worden opgenomen in de kapitale villa in Eemnes, die ooit het decor was van de Talpa-productie De Gouden Kooi, stelt de krant.

De Goede Doelen Loterijen (GDL), het moederbedrijf van de Postcode Loterij, kocht het nieuwe pand voor 22 miljoen euro, maar gaf het de afgelopen jaren in bruikleen aan een restaurant. Nu begint een uitgebreide renovatie, die in 2018 afgerond moet zijn.

Nu zit het personeel van GDL nog verspreid over vijftien panden in Amsterdam en dat is niet efficiënt. Deze panden worden verkocht om het nieuwe pand te bekostigen.

Het Parool meldt dat 42 procent van de inkomsten van GDL gaat naar goede doelen, 32 procent naar loterijprijzen en 24 procent naar de organisatie en sponsoring van tv-programma’s als Koffietijd.

Koffietijd wordt gepresenteerd door onder meer Loretta Schrijver en Quinty Trustfull. De presentatie van RTL Live is in handen van Albert Verlinde en Angela Groothuizen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen