Bridget adviseert: ‘Maximaal zes mensen in Boulevard’

Bridget Maasland denkt dat het goed is als er niet meer dan zes presentatoren tegelijk in de studio van RTL Boulevard zitten. Dat heeft ze gezegd in Koffietijd. Het nieuwe RTL Boulevard krijgt kritiek, omdat het te druk zou zijn. “We zaten maandagavond wel met iets te veel mensen, namelijk acht. Ik zou dat beperken tot uiterlijk zes. Maar het door elkaar praten viel echt wel mee. Ik heb het natuurlijk teruggekeken en daar had ik helemaal geen last van. Ik denk dat het puur gewenning is.

In het nieuwe RTL Boulevard wachten de deskundigen op een bankje totdat ze aan de desk hun zegje mogen doen. Ondertussen mogen ze wel hun mening geven over andere onderwerpen.

Volgens Maasland is dat een prima opzet, al vinden sommige mensen dat wat rommelig overkomen. “Het is wel zo dat we met z’n allen in die studio de uitzending maken, dus we mogen ook allemaal een mening hebben. Het is niet zo dat we het allemaal doodrepeteren en al lang weten wie wat gaat zeggen, want dan is het gevoel dat je live met elkaar op het Leidseplein iets maakt er van af. Het moet wel spontaan blijven.”

Maasland vindt het nieuwe Boulevard geslaagd. “Het is een heel nieuwe opzet, zonder dat het vertrouwde gevoel van het entertainment weg is.”

Vooral de combinatie van op locatie en in de studio vindt Maasland erg leuk. “Het is én én. Ik ga op pad om vervolgens met mijn eigen item de studio terug in te komen. Daar zit ik dan het hele uur met alle deskundigen erbij. We praten over alle onderwerpen mee.”

Ik als programmamaker – ik heb tien jaar een productiehuis gehad – vind dat het allerleukste wat er is. Ik ben heel blij dat ik lekker de hort op mag, maar ook live in de studio mag zijn.”

Het is niet het enigste wat Maasland voor RTL gaat doen. “Het is het eerste wat ik nu doe bij RTL. Ik begin bij Boulevard, maar het is niet het enige. In principe ben ik gewoon een nieuw RTL-gezicht.

We gaan een ENG-serie nog maken en er komen ook weer grote liveshows aan, maar ik mag nog niet zeggen wat het is. Twee keer per week RTL Boulevard is wel een heel leuke basis.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen