Boer Zoekt Vrouw misleidt kijker met twee ‘nepboeren’

Foto: EenVandaagBoer Zoekt Vrouw misleidt de kijker dit seizoen met twee boeren die helemaal geen boerderij-eigenaar zijn. Nadat Quote gisteren al onthulde dat boer Marc (foto) eigenlijk een manager is, maakt het blad nu bekend dat boer David ook geen boerderij bezit. Dat is te lezen op de website van Quote. KRO-NCRV wil echter niet spreken van misleiding. “David en Marc zijn werkzaam in de agrarische sector en werken wel degelijk op de boerderij“, aldus een woordvoerster van de omroep.

Boer Zoekt Vrouw deed zondag in de kick off net alsof de knappe boer Marc een boerderij in Zambia heeft, maar in werkelijkheid is hij ‘een goedbetaalde huurling bij een uitzendkantoor dat is gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas’, aldus Quote.

KRO-NCRV doet in de uitzending net alsof de Zambiaanse boerderij van Marc is. “Hij is geen boer in klassieke zin misschien. Het bedrijf is inderdaad niet van hem. Hij is een farm-manager”, bevestigt de omroep na de onthulling van Quote.

Nu blijkt dat ook boer David niet de eigenaar is van de Roemeense boerderij, terwijl die boerderij door KRO-NCRV ‘zijn’ bedrijf wordt genoemd. In werkelijkheid werkt hij bij een agrarische opkoper uit Duitsland.

KRO-NCRV: “Dit is het nieuwe boeren. Het gaat er ons om dat ze op een boerenbedrijf actief zijn en op zoek zijn naar een vrouw. Wat moet je dan? Het programma omdopen tot Farmmanager Zoekt Vrouw? Waar leg je de grens?

Boer/Farmmanager Zoekt Vrouw keert in januari terug op de buis bij NPO 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen