Ruud de Wild kritisch over Coen & Sander Show

Ruud de Wild denkt dat het radioduo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga nog niet helemaal gesetteld is op Radio 538. Dat zegt de radio-dj vandaag in BN/DeStem. De Wild werd vorig jaar ontslagen als de middag-dj van het radiostation om plaats te maken voor De Coen & Sander Show. “Programmadirecteur Dave Minneboo van 538 gaf het tijdens een etentje toe: ik werd eruit gewerkt, Coen & Sander moesten erin. Zakelijk niet zo chique, maar wel begrijpelijk.

Nu zitten Coen en Sander op de plek waar hij jarenlang succes had. “Ik zou die plek ook inpikken. En ik gun het ze. Al hoop ik wel dat Coen & Sander weer die onbevangenheid van voorheen pakken.”

De Wild is kritisch over hoe het duo het nu doet. “Het is wennen natuurlijk, ik weet wat ze voelen. Maar je hoort het. Sander is zoekende, Coen is daar op z’n plek. Hij was altijd al meer de flirt.”

De radiomaker vindt dat de radiowereld steeds minder creatief is, omdat er een paar bazen zijn die alles bepalen. “Alles klinkt hetzelfde. Er is veel arrogantie. Veel dj’s pakken het geld en doen vervolgens niet meer hun best.

De opvolger van Coen en Sander op 3FM, Frank van der Lende, vindt hij wél goed. “Je kan een fan van hem zijn of niet, hij brengt tenminste een eigen geluid.

De Wild gaat nu aan de slag voor BNR Nieuwsradio. Hij sloeg Radio Veronica af (‘ik heb nog geen moeite met plassen’), “en Qmusic, dat past echt niet bij mij.

Het BN/DeStem-interview met Ruud de Wild kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen