‘Vertrek Albert Verlinde betekent einde RTL Boulevard’

Foto: Falco HassinkHet vertrek van Albert Verlinde zou wel eens het einde van RTL Boulevard kunnen betekenen. Dat werd vandaag gesuggereerd in Radio 1’s Mediaforum, een dagelijkse rubriek waarin Ghislaine Plag mediazaken bespreekt met gasten. Plag besprak het nieuws over Verlinde met Pauw-redacteur Hasna El Maroudi en FOX Sports-commentator Evert ten Napel. “Het zou wel eens het einde van het programma kunnen zijn, want die man is zo belangrijk voor dat programma“, aldus Ten Napel.

Een opvolger vinden wordt volgens Ten Napel heel lastig. “Er is misschien wel een nieuwe Albert Verlinde, maar je moet hem vinden. Ik heb een idee: Gordon. Hij stopt met zingen, terecht, maar hij zou dat kunnen, denk ik. Dat is ook zo’n roddelman.

Overigens benadrukte Ten Napel nog absoluut nooit RTL Boulevard te kijken. “Het is niet mijn ding, ik kijk er nooit naar. Mijn tv-avond begint om acht uur bij het NOS Journaal.

Ook El Maroudi drukte alle Radio 1-luisteraars op het hart dat zij absoluut nooit RTL Boulevard kijkt. “Hij had van mij ook tien jaar geleden mogen stoppen. Ik heb echt helemaal niets met het programma en helemaal niets met roddeljournalistiek.”

Hoewel ze geen kijker is, heeft El Maroudi wel een sterke mening. “Los van wat ik er van vind, denk ik wel dat dit het einde zou kunnen zijn van RTL Boulevard. Ik vind het vreselijk, maar ik heb er een aantal keer naar moeten kijken en Albert Verlinde zet het zo goed neer, zo sterk. Ik kan me goed voorstellen dat de kijkers die het wél een interessant programma vinden, hem zullen missen.

Hij is niet zo makkelijk te vervangen. Een Gordon is leuk en aardig, maar hij mist toch nog wel een beetje de journalistieke inslag die Albert Verlinde wél heeft.”

Bekende Nederlanders hebben op Twitter gereageerd op het schokkende showbizznieuws. “Het einde van een tijdperk! Ik ga hem vreselijk missen“, zegt Marc van der Linden bijvoorbeeld.

En Fiona Hering: “15 jaar naast deze man op een kruk gezeten… Echt heel erg jammer, maar hij komt vast terug met een top-programma!

Albert Verlinde is hét icoon van de Nederlandse showbizzverslaggeving. Bij hem in de buurt komt Evert Santegoeds van Privé en Shownieuws.

Lees ook: Albert Verlinde na vijftien jaar weg bij RTL Boulevard (vanochtend)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen