Albert Verlinde na vijftien jaar weg bij RTL Boulevard

Albert Verlinde stopt na vijftien jaar met RTL Boulevard. Hij heeft op vrijdag 26 augustus zijn laatste uitzending vanuit de Hilversumse studio. Dat heeft RTL 4 vandaag laten weten. Verlinde is toe aan een nieuwe uitdaging. “Om de zoveel jaar is het goed om eens terug te kijken, maar vooral vooruit te kijken. Na precies 15 jaar en de verhuizing van RTL Boulevard naar het Leidseplein vond ik het een mooi en natuurlijk moment om te stoppen en een volgende stap te gaan maken“, aldus de showkenner.

Hij kijkt met enorm veel plezier terug op al die jaren. “Het waren fantastische jaren met meer dan 2.600 uitzendingen waar ik met hart en ziel onderdeel van uitmaakte. Ik heb er vreselijk van genoten en met veel plezier met iedereen voor en achter de schermen gewerkt. Wat een team!”

Ik bedank RTL en alle collega’s waar ik dag in en dag uit mee heb mogen werken voor de prachtige, emotionele en waanzinnige jaren. We gaan er nog tien mooie afleveringen van maken voordat het team van BLVD verhuist naar de geheel nieuwe studio aan het Leidseplein in Amsterdam!

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL, reageert: “Als grondlegger, mede-ontwikkelaar én nestor van RTL Boulevard is Albert maar liefst 15 jaar een bepalende en onmisbare schakel binnen het programma geweest. Wij respecteren zijn beslissing om te stoppen en sluiten een jarenlange, bijzondere samenwerking bij ‘RTL Boulevard’ af.

Wij bedanken Albert voor al zijn input, creativiteit en betrokkenheid voor én achter de schermen bij ‘RTL Boulevard’. Voor ons is en blijft hij ‘Mister Entertainment’!

In de lente van 2015 kregen Verlinde en Galjaard ruzie, omdat Galjaard plannen had met RTL Boulevard waar Verlinde niet blij mee was.

Over dat voorval wilde Verlinde niets kwijt, maar wel zei hij: “Ik zal er altijd voor blijven pleiten om RTL Boulevard in zijn originele staat te behouden. Het moet een mix zijn waar jong en oud naar kijkt.

De afgelopen zomer waren vooral Frank Dane en Mattie Valk te zien op de stoel van Verlinde.

Het is niet bekend wanneer RTL Boulevard precies verhuist naar het Leidseplein.

De gesprekken tussen RTL en Verlinde over een nieuwe samenwerking zijn in een vergevorderd stadium, aldus RTL.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen