Van Nieuwkerk twijfelt aan capaciteiten NPO 3-baas

Suzanne Kunzeler, zenderbaas van NPO 3, ligt behoorlijk onder vuur. Ze heeft Tim Hofman uitgescholden voor vlogger en dat komt haar duur te staan: na een tirade op Twitter en een open brief in Het Parool, deed hij gisteren zijn beklag in De Wereld Draait Door. Dat was te zien op NPO 1. Matthijs van Nieuwkerk stookte het vuurtje op. Hij wierp de suggestie op dat Kunzeler misschien wel niet zo geschikt is om een jongerenzender te leiden, vanwege gebrek aan kennis over internet.

Volgens Hofman bewijst het feit dat Kunzeler zijn YouTube-programma #BOOS een vlog noemde dat ze niet veel van online weet. Van Nieuwkerk: “Je zegt: ‘Ze snapt internet niet’, wat best wel een diskwalificatie is. Als het gaat om televisie van de toekomst is internet misschien een antwoord en daar zou zij geïnteresseerd in moeten zijn.

Van Nieuwkerk vindt het moedig dat Hofman zo fel van leer trekt tegen Kunzeler. “Ze is de baas van NPO 3, dus basically jouw baas, het is jouw zender“, zei hij. “Je bent niet bang, want je noemt haar een grijs mantelpak.

Hofman vindt het belangrijk om een tegengeluid te laten horen: “Een vlogger staat voor videologger en dat gaat over mensen die de afwas doen. Wij maken echter reportages, een soort Breekijzer-light. Het is een beetje uit de hoogte met uitspraken als dat in televisie veel ambacht wordt gestoken en in internet niet, terwijl wij heel hard werken eraan.

Donderdag om één uur ’s middags gaan Hofman en Kunzeler een kopje koffie drinken om de lucht te klaren.

Lees ook: Tim Hofman verklaart oorlog aan NPO 3-baas Suzanne (gisteren)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen