Nieuwe Tijden duikt onder grens half miljoen kijkers

Geplaatst op zo 14 aug 2016 om 14:00

Foto: Nick van OrmondtDe kijkcijfers van Nieuwe Tijden krijgen een klap door de Olympische Spelen. Er keken in deze zesde uitzendweek gemiddeld 457.000 mensen naar de RTL 4-soap. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is voor het eerst dat het weekgemiddelde van Nieuwe Tijden onder de grens van een half miljoen kijkers duikt. Het is ook voor het eerst dat het gemiddelde marktaandeel onder de 10 procent uitkomt. Deze week kwam de soap niet verder dan een marktaandeel van 8,5 procent.

Toch waren ook de kijkcijfers van vóór deze week al erg laag voor een nieuwe, dure dramaproductie op RTL 4. Nieuwe Tijden gaat dan ook niet de geschiedenisboeken in als een succes.

Nieuwe Tijden scoorde in week één gemiddeld 752.000 kijkers en 15 procent marktaandeel, in week twee 729.000 kijkers en 14 procent, in week drie 537.000 kijkers en 13 procent, in week vier 512.000 kijkers en 12 procent en in week vijf 544.000 kijkers en 11 procent.

Goede Tijden Slechte Tijden scoorde in zijn laatste uitzendweken zo’n 25 procent marktaandeel.

Nieuwe Tijden heeft nog twee weken te gaan op RTL 4. Daarna keert GTST terug op tv en verhuist Nieuwe Tijden naar de online videodienst Videoland.
18 Reacties op “Nieuwe Tijden duikt onder grens half miljoen kijkers”


 1. Walter

  Dat zijn er nog 400.000 kijkers teveel.

 2. Rick

  Gelukkig maar want anders heeft M C geen wekelijks artikel over NT.

 3. gtstfites

  Ach als Nieuwe tijden het slecht doet zeuren ze allemaal maar Dafne schippers deed het ook slecht en klagen jullie daar ook over??

 4. Anoniem

  het is ook geen goede vervanging van GTST, daar mee doe de fans het wel mee vergelijken

 5. eigenwijs

  Wat een onzin. Lekker makkelijk : het ligt altijd aan de concurrentie op andere zenders.
  Of aan de vakantie, waardoor er niemand meer is in Nederland om te kijken. Hou toch op …
  Ik denk dat de doelgroep (zwijmelende tiener meisjes en seksueel onzekere jongens die normaliter van een soap geen aflevering willen missen) echt niet aan de buis gekluisterd worden door de Olympische Spelen.

 6. Ano Nymous

  Kort samengevat. Het is dus een flop gebleken.

 7. Rogier, Amsterdam

  Zeer terecht. Het is een gedrocht vanjewelste: abominabel spel, clichématig format en slaapverwekkende verhaallijnen. RTL 4 kan wel roepen dat ze tevreden zijn met de cijfers, maar daar geloof ik niets van. Wie Doet De Afwas scoorde vorig jaar veel beter en was bovendien veel goedkoper om te maken. Ik vraag me af hoeveel kijkers straks geld ervoor over hebben om een abonnement op Videoland te nemen om verder te kijken naar deze serie. Dat zullen er vast niet veel zijn en daarmee is de missie mislukt. Je zult zien dat Nieuwe Tijden later in z’n geheel alsnog op RTL 5 of RTL Lounge wordt uitgezonden om de kosten eruit te halen.

 8. ANONIMOUS 1

  Het ligt toch echt anders, RTL denkt makkelijk te scoren met een heel dun verhaallintje , ze hadden ook een andere werktitel kunnen nemen, maar
  teren op het succes van GTST , . ze hebben de kijkers onderschat.

 9. ANONIMOUS 1

  PS Het zelfde zie ik gebeuren met de nieuwe 5 uur Show
  oftewel de 50 plus show, want jongeren zullen niet kijken

 10. Anoniem

  Het is een RTL5 serie het is een jongerensoap.

  Kwam dan met een GTST waardige vervanger voor een breder publiek.

 11. echtwaar

  Nieuwe tijden: een domme serie waar bijna niemand naar kijkt. Wat is het probleem?

 12. Anoniem

  Ze hadden van Gtst beter een dramaserie spin off kunnen maken. Gewoon in het winterseizoen. Een soort Prison break. Dan hadden ze Rik en Job niet teug moeten laten keren in GTST. In die serie hadden we dan Rik verder kunnen volgen in de gevangenis waar hij er achter zou zijn gekomen dat Job al een hele tijd onterecht vast zat en hij een plan maakt om te ontsnappen. Ook de personages Hans van Houten, Hein de serie moordenaar en Syl hadden bier dan een rol in kunnen hebben. Edwin Rutten als oom Rutger die na jaren van oplichting vast komt te zitten in de zelfde gevangenis als Syl. Deze wil natuurlijk wraak nemen. Dit en tal van andere nieuwe personages en een overloop met GTST had echt een hit geworden op RTL4. Kan nog steeds.

 13. gtstfites

  Nog 10 afleveringen en dan wordt gtst nog 1 week herhaald.

 14. Bonnie Kreukhoven

  Nog een weekje en dan is het weer verdwenen op het mislukte Netflix experiment van RTL: Videoland.

 15. Marly van der velden Lover

  Nog 2 weken en daarna zijn de kijkers ook vertrokken, als ze slim zijn doen ze nieuwe tijden op rtl 5 of rtl 8 ofzo rond 19.00 uur als straks gtst weer begint

 16. Pietje

  Wat een onzinnig niveauloze reeks was dit, alsof we allemaal even dom zijn als de nepacteurs die erin mee spelen.

 17. Joost

  Van de week meegekeken met mijn vriendin. Het was geen klote aan.

 18. Jens Ruknel

  Het format is sleets. Weg ermee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.