Koos van Plateringen: ‘Ik wilde Rad van Fortuin doen’

Geplaatst op Thu 11 Aug 2016 om 12:33

Koos van Plateringen heeft inderdaad auditie gedaan voor Het Rad van Fortuin. Dat heeft hij bevestigd op 100% NL. SBS 6 koos uiteindelijk niet voor Van Plateringen, maar voor André Hazes jr. Hij is vanaf 22 augustus hét gezicht van de vooravondshow. “Ja, ze hadden allemaal mensen uitgenodigd voor audities en dat heb ik ook gedaan. Het had me heel erg leuk geleken. Maar ja, André Hazes was ook heel erg leuk, dus die hebben ze gekozen“, aldus de Shownieuws-bekendheid.

Van Plateringen zit niet bij de pakken neer: hij hoopt op een nieuw programma bij SBS 6. “Ik heb in juni een pilot opgenomen in Los Angeles. Binnenkort ga ik meer bekendmaken over die pilot. Dan hoor je wel wat het is en wat het wordt.

In dit stadium wil Van Plateringen er nog niet te veel over kwijt. “Een pilot is een proefaflevering. De zender is daar nu naar aan het kijken.”

Het wordt wel iets met sterren, zegt hij. “Die link is snel gelegd. Ja, natuurlijk. Het is niet heel film-achtig, maar ik vind het wel leuk om met bekende mensen om te gaan.”

Het programma gaat niet Van Plateringen Ziet Sterren heten, benadrukt de presentator. “Het is een andere titel.”

Tijdens het radio-interview wilde Van Plateringen niet ontkennen dat hij komend seizoen te zien is in de RTL 5-show Expeditie Robinson.

Lees ook: ‘Shownieuws-Koos deed auditie voor Rad van Fortuin’ (maandag)
43 Reacties op “Koos van Plateringen: ‘Ik wilde Rad van Fortuin doen’”


 1. Opaultje

  Koos van WIE????

 2. Amgier, Rotterdam

  Koos van Alles Beter dan Rattensmoel Hazes.

 3. Insider

  “… maar ik vind het wel leuk om met bekende mensen om te gaan.”

  Ik zou het begrip ‘onbenulligheid’ niet beter kunnen omschrijven.

 4. Insider

  Koos maakt een overstap naar RTL, hij heeft al vaker geroepen dat hij wel RTL Boulevard wil doen.

 5. Insider

  Verzin even een originelere gebruikersnaam, Insider 13:11

 6. Insider

  … de tweede :-)

 7. Fredje

  Insider: Het is niet netjes om over jezelf in de tweede persoon te praten!

 8. Sjakie

  Eens een no-no, altijd een no-no. Kun je nog zoveel met ‘de sterren’ omgaan.

 9. Insider

  Geen grappen maken die je zelf niet begrijpt, Fredje Kroketje.

 10. Insider

  Ik ben de echte

 11. Outsider

  Haha, ik was ooit Insider..

 12. Anouk Smullers

  Hij zou wat drugs verslaafden moeten gaan doen, en dan beginnen thuis, met zijn eigen man, die heeft een coke probleem en organiseert graag een sexfeestje als zijn man/vrouw (bij de koos zie ik het soms niet meer) lekker aan het werk is in de avond uurtjes, en lieve Koos jij krijgt nooit nooit een eigen programma, dat is na 13 jaar trouwe dienst bij SBS toch wel duidelijk nu, je hebt “het” gewoon echt niet.

 13. Bonnie Kreukhoven

  “Koos van Plateringen wilde Rad doen”…Ja, Koos wil alles wel presenteren. Als hij maar met z’n snuitje op tv is. Maakt hem echt niet uit hoor. Al moet het gratis. Want hij verdient echt niets bij dat SBS, die arme stakker.

 14. Bonnie Kreukhoven

  Koos gaat Expeditie doen, zeker weten.

 15. Critikast

  Koos werkeloos….

 16. verrekijker

  Koos zou dat verdraaid goed kunnen, denk ik. Hij ís een presentator een geem mokumzanger met tattoos tot onder zijn oksel.

 17. Trui

  Hij heeft een pil(o)ot in Los Angeles opgenomen, binnenkort vertelt hij meer….. en wij moeten nu in spanning afwachten. Heeft er iemand al een idee?

 18. Anonymous

  @de echte Insider Je bent helemaal geen insider in tv land. Dat zou je graag willen en dat is nou net je frustratie want ze moeten je niet. En maar zeiken hier elke dag. Nooit iets inhoudelijks over televisie posten. Altijd en alleen maar negatief zijn en zeiken over hoe ze het niet moeten dien. Hoe ze het wel moeten doen weet je niet. Kortom je hebt niets te zoeken op een mediasite.

 19. Anonymous

  @Bonnie Koos doet het heel goed bij Shownieuws. Hij is kundig en weet waar hij over praat. Koos zou een goede opvolger zijn als Albert Verlinde stopt bij RTL Boulevard. Iets wat er wel aan zit komen omdat Albert nu de directeur is van Stage.

 20. Anonymous

  Iedereen kan wel lis op Koos maar er zijn er veel meer die naast hem en André auditie hebben gedaan. O.a. Victor Brand, Tim Douwsma, Valerio Zeno, Eddy Keur, Henk Dissel, Jochem van Gelder en Lucile Werner. Met André werd het het leukst bevonden. Dus hij is het geworden. Goede keus lijkt mij gezien de promo’s doet hij het best leuk denk ik. Nu alleen nog even naar een vroeger tijdstip verplaatsen en niet om 20.00u houden.

 21. Kaaskijker

  André is een amateur. Als hij nu ff net zoveel bier en worsten naar binnen werkt als pa dan staat er binnenkort ook een standbeeld van Jr. op de markt.

 22. Esther

  Anonymous is zijn coke verslaafde man Ton

 23. Bonnie Kreukhoven

  @Anonymous: Ze zitten bij Boulevard echt niet op Koos te wachten. Dan hadden ze hem al lang een keer getest. En voor de kruk van Albert zijn er al genoeg andere kandidaten waar ze blij mee zijn. Frank Dane en die Mattie. Bovendien wordt entertainment alleen maar minder in het nieuwe Boulevard.

 24. Anonymous

  @ 14:55

  RVF, met wie dan ook, wordt helemaal niets.
  Derhalve wordt de kerst niet gehaald.
  SBS-flop nummer 683.

 25. Pieter

  Jezus wie is deze Miet?

 26. Anonymous

  @Bonnie Klets toch niet man. Entertainment gaat nooit minder worden in Boulevard. Het is het hoofdbestanddeel van het programma. Matty is gewoon alleen een vervanger voor als Albert er niet is. Die zal nooit een volledige opvolger worden. Daarvoor is Koos de meest aangewezen persoon. Frank Dane is bij het programma gekomen om het te presenteren. Hoewel hij als vervanger de deze zomer ook op de kruk van Albert heeft gezeten zal hij na de zomer alleen nog te zien zijn op de presentatie kruk afwisselend met Winston, Beau en Nicolette.

 27. Anonymous

  @16.15 Jij gaat de Kerst zelf niet halen.

 28. Mark

  Koos is Hans 2.0, ook zo’n relnicht. Had in principe wel gekund.

 29. Anonymous

  Koos van Plateringen lijkt op Frank Awick

 30. Jan

  Koos gaat nooit nooit nooit naar Boulevard. Is hij te onzichtbaar voor. Te oud ook. Niet fris, en vooral nooit iets geweest. Andere generatie.

 31. Anonymous

  @Jan Totale onzin wat je zegt. We zullen zien.

 32. Bonnie Kreukhoven

  Anonymous 16:39: Ha Ha je bent bijzonder slecht geïnformeerd. Naast Beau en Winston (voor hoe lang het nog duurt met zijn eigen grote bedrijf straks) komt Ruben op de presentatieplek. Frank Dane is prima invaller. Koos is veel te veel SBS, gaan ze nooit voor kiezen. Naast het feit dat ze wel iets beters kunnen krijgen. Koos doet show bij gebrek aan beter. Niet omdat hij zo talentvol is.

 33. Anonymous

  @Bonnie Niet ik maar jij bent bijzonder slecht geïnformeerd. Er zijn hier op mc een aantal mensen die graag willen dat Ruben een van de vaste anchors van Boulevard word. Ook heeft Ruben zelf gezegd dat hij graag een dagelijks programma zou willen doen. Verder niets! Er is totaal geen sprake van dat Ruben Nicolai Boulevard vaat doen. Ook is er geen sprake van dat Winston op korte termijn het programma zal verlaten. Hij is druk met het opzetten van zijn eigen bedrijfje daarvoor heeft hij zijn baan bij Talpa opgezegd. Hij zal naast zijn bedrijf Boulevard blijven doen. Van Frank Dane was al voor de zomer bekent dat hij naast Beau en Winston een van de vaste presentatoren van Boulevard ging worden. Heel hele goede keuze als je mijn vraagt!

 34. Anonymous

  @Bonnie en nog even over Koos. Dat is iets wat jij vind. Dat is prima. Ik kijk er tv technisch naar. Dat is iets wat jij niet kan en dat is niet erg hoor. Als Albert weg zou gaan zou de combinatie Koos met de 3 presentatoren heel goed werken. Net als Patty en Beau een goede combinatie was bij Shownieuws maar die zie ik weer niet naast Winston zitten.

 35. Anonymous

  @ 21:28

  Begin je weer?
  Je bent gewoon een simpel kijkertje dat niet inziet dat Koos veel te licht is, ook al wordt hij omringd door 6 personen.
  Het enige dat je bezigt is prietpraat van de bovenste plank. Heeft niets met tv technisch kijken te maken
  Het is inmiddels overduidelijk dat je maar wat raaskalt.

 36. Anonymous

  @21.44 Ach daar hebben we de grootste dombo van mc weer.

 37. Anonymous

  @21.44 Inhoudelijk over televisie praten kun je niet dus wat kom je hier nou de hele tijd doen? Ga iets doen wat je wel kan. Bijvoorbeeld afwassen.

 38. Anonymous

  Koos kan wel zoveel willen. Tussen willen en kunnen zit echter wel een wezenlijk verschil.
  Bovendien is dat Rad van Fortuin, de campingversie, geen lang leven beschoren.
  Hooguit 4 maanden. Intern is er al een noodscenario besproken.

 39. Anonymous

  @1:32 Ach daar hebben we alweer een zogenaamde insider. Noodscenario voor jou baantje ja.

 40. Bonnie Kreukhoven

  21:44 Ha ha
  21:25: Jij roept toch ook steeds (als heel goed geinformeerde persoon) dat Boulevard vanaf september vanaf Leidesplein komt?

 41. Anonymous

  @Bonnie Dat ben ik niet die dat zegt.

 42. Sven L.

  Ik irriteer me mateloos aan zijn stemgeluid/intonatie. Karakterloos. Niet om aan te horen, net een brugpieper die voor het eerst een spreekbeurt moet houden.

  Geen goede stem = geen succes op tv.

 43. Anonymous

  @Sven L Dat heb ik nou met jou hier.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.