‘Shownieuws-Koos deed auditie voor Rad van Fortuin’

André Hazes jr. is vanaf 22 augustus hét gezicht van de vooravond van SBS 6 als presentator van het vernieuwde Rad van Fortuin. Dat hij niet de eerste keuze was, werd twee weken geleden bekend: Tim Douwsma had SBS 6 al ‘nee’ verkocht. Op het allerlaatste moment, weet weekblad Weekend. “In allerijl moest de zender op zoek gaan naar een nieuwe presentator. Onder anderen Viktor Brand en Koos van Plateringen werden tijdens de audities niet geschikt bevonden“, meldt het blad.

Brand heeft zich bij SBS 6 ontwikkeld tot all-roundpresentator, maar Van Plateringen is nog altijd vooral bekend als een soort brave versie van Albert Verlinde uit het tv-programma Shownieuws. Een keuze voor hem zou zéér verrassend geweest zijn.

SBS 6 had helemaal niet verwacht dat Douwsma zou afhaken. “Alles was al in kannen en kruiken. De contracten lagen klaar om getekend te worden toen Tim op het allerlaatste moment toch nee zei“, aldus de Weekend.

De zender ging hard op zoek naar een andere presentator. Dat is Hazes jr. geworden. Een opmerkelijke keuze, meent het entertainmentblad.

Volgens de Weekend gaat Hazes jr. flink cashen met de presentatieklus. “Hij gaat volgens bronnen enkele tonnen verdienen.

Rad van Fortuin wordt gesponsord door Holland Casino.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen