Angela Groothuizen werkt aan Spreekrecht voor RTL 4

Angela Groothuizen gaat in het nieuwe tv-seizoen niet alleen de dagelijkse 5-uurshow RTL Live, maar mogelijk ook de nieuwe programmareeks Spreekrecht presenteren voor RTL 4. Dat vertelt de tv-diva in Veronica Magazine. Groothuizen volgt in het programma slachtoffers van geweldsmisdrijven die gebruikmaken van hun spreekrecht. “We zijn een pilot aan het maken voor RTL 4, een proefprogramma om te zien of dit een serie kan worden“, legt de presentatrice uit.

In de pilot volgde Groothuizen slachtoffer van zinloos geweld Lex, die tijdens een avond stappen in Tiel een opmerking maakte tegen iemand die ruzie maakte met zijn vriendin. “Lex moest zijn bemoeienis met hersenletsel bekopen. Dagen in coma op de intensive care, maandenlang revalideren“, aldus de presentatrice.

Groothuizen volgde hoe hij zijn belagers voor het eerst onder ogen komt in de rechtbank. “Omdat hij nog steeds langzaam praat en snel vermoeid raakt, komt het extra hart aan. Lex is aangedaan en begint te trillen. Het is hartverscheurend.

Ik hoop dat we dit programma mogen maken komend jaar. Daar kunnen we allemaal wat van leren.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen