Koos van Plateringen: ‘Albert had geen scoops meer’

Geplaatst op Mon 29 Aug 2016 om 9:40

Foto: EenVandaagKoos van Plateringen vindt het jammer dat Albert Verlinde afscheid heeft genomen van RTL Boulevard, al had hij al heel lang geen primeurs meer. Dat zegt de Shownieuws-presentator in de Nieuwe Revu. Verlinde was qua primeurs op z’n retour, wil Van Plateringen zeggen. “Albert heeft RTL Boulevard tot een succes gemaakt, al had hij de afgelopen tijd geen grote scoops en is het programma meer een magazine geworden met allerlei deskundigen. Ik vind het een gedurfde zet om ermee te stoppen.

De RTL 4-showkenner was tot het eind succesvol. “Zijn grote kracht was zijn persoonlijke contact met BN’ers. Toch kon ik me ook enorm ergeren aan hem. Hoe leuk hij het vond om iets over anderen te vertellen. Dan zag je een glinstering in zijn ogen.”

Zo onthulde hij ooit dat het talentenprogramma Star Academy ging stoppen terwijl de deelnemers, onder wie ikzelf, van niets wisten.”

Buiten de studio is Verlinde volgens Van Plateringen wel heel vriendelijk. “Privé is Albert een aardige, innemende vent“, besluit hij in het tijdschrift (via Blendle).

Vanavond begint het nieuwe RTL Boulevard, zonder Verlinde. Naar verluidt is de showkoning min of meer weggepest, omdat RTL 4-baas Erland Galjaard zijn rol in het vernieuwde Boulevard wilde decimeren.
16 Reacties op “Koos van Plateringen: ‘Albert had geen scoops meer’”


 1. Deskundige.

  Albert had wel scoops, alleen na zelf in de kuil gevallen te zijn heeft dat een totaal andere kijk gegeven.

 2. Anouk Smullers

  Zegt het niemandsdalletje van SBS, hoe lang kan je bij een zender zitten zonder ooit eens een ander programma gevraagd te worden of überhaupt ergens voor gevraagd worden, ipv van talloze auditie’s en screentests te doen en nooit uitgekozen worden. john waar ben je als nederland je nodig heeft? gooi hem eruit! fris de boel op.

 3. Anonymous

  Het zal allemaal ik vind het jammer dat het zo veranderd. Ga proberen te kijken maar ik denk niet dat ik zoals altijd vaste kijker blijf. Vind de nieuwe presentatoren echt drie keer niks.

 4. Huiskamer

  De relnichten onder elkaar. Populair dankzij de wanhopige huisvrouwtjes die uitsluitend leven van roddels van anderen. Je moet toch wat met je leven ?

 5. tonio

  Voor RTL Boulevard is er jammerlijk geen alternatief of het moeten die nakouwers van SBS zijn :oervervelend:

 6. Anonymous

  Ruben Nicolai hadden ze weg moeten laten in het vernieuwde Boulevard. Je ziet al in de promo’s dat hij er niet echt bij past. Voor hem in de plaats hadden ze voor een vrouw moeten kiezen. Bridget was de aangewezen persoon geweest. Ruben zou op zijn beurt wel reportages kunnen maken. In die rol zie ik hem meer dan als anchorman van het programma. Vanavond trapt Beau de eerst week af. Er is nog tijd om Ruben en Bridget van plek te wisselen binnen het programma. Goed dat RTL Boulevard ook Frank Dane heeft binnen gehaald. Echt een aanwinst voor het programma. Ook als anchorman van het programma.

 7. Anonymous

  Ik kijk soms RTL Boulevard. Het jammer dat eigenlijk geen enkele zender een goed en leuk alternatief heeft om 18.30u. Op DWDD na maar dat is wel erg gekleurd geworden afgelopen jaren. Dieuwke Wynia draait door kunnen ze het beter noemen voortaan. Een goede talkshow met mooi en verrassende gesprekken. Matthijs had de kunst om een onderwerp of gast interessant te maken terwijl dat in eerste instantie niet zo was. Die feel zijn hij en het programma helemaal kwijt. Dieuwke heeft er een soort glossy van gemaakt met zichtbaar onervaren redactie medewerkers zonder enige creativiteit of ervaring. En dat zie je helaas.

 8. ANONIMOUS 1

  Waarom mag ik HENK VAN DER MEIDEN niet de grootste noemen MC?
  Heel onsportief om mn reactie niet te plaatsen !

 9. Marcel

  De scoops worden tegenwoordig al achterhaald door social media. Alles lekt al uit dus daar kun je nooit meer speciaal mee zijn.

 10. witte mens (hoi Sylvana!)

  Die Luuk ikink is een verschrikking. Zo’n irritant ventje die je gewoon op zijn smoel wilt rammen, gewoon vanwege zijn irritant voorkomen.

 11. wer

  haha die Koos

 12. Bah

  De enige smerige relnicht zeikt over de andere smerige relnicht. Je bent al net zo doorzichtig als Albert, Koos.

 13. Anonymous1

  Koos moet zwijgen, hij is ook niets, als hij shownieuws presenteert komt alles erg gelezen over, je hoort echt dat hij auto cue leest. Een nietszeggende presentator, die gebruikt maakt van de scoops van Albert, Als RTL Boulevard nieuws had, was SBS er als de kippen bij om dat zelfde nieuws ook te brengen met bijna letterlijk dezelfde tekst. Erg laag om nu zo te reageren op het vertrek van Albert, terwijl hij nog laatst openlijk heeft gesolliciteerd bij Boulevard. Beetje flauw Koos. Valse n1cht

 14. Anouk Smullers

  @ Anonymous 1 en vergeet niet dat Koos hier ook openlijk reageert op zijn eigen stukjes om zichzelf te promoten, dat was ook zo sneu. Iedereen hier had direct door dat hij het zelf was met zijn rimpelkoppie

 15. Lieveling.

  Nou Koos, steeds meer mensen kots-ten over Verlinde heen, daarom is hij vertrokken.
  Ik vind het geweldig dat hij weg is, ik ga nu weer iedere avond kijken naar RTLB.

 16. Anonymous

  Koos moet de gaskamer in.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.