Jochem van Gelder: ‘Ajouad doet huilie-huilie’

Jochem van Gelder vindt het een beetje overdreven dat Ajouad El Miloudi zijn SBS 6-collega Patty Brard in de Volkskrant een racist heeft genoemd. Dat liet hij vanochtend blijken op 100% NL. El Miloudi beledigde Brard in Ranking the Stars door te zeggen dat ze nooit iets heeft betekend voor de samenleving of een bepaalde groep mensen. Daarop grapte zij dat hij terug moet naar Marokko, maar dat vindt hij niet te verteren. Hij deed zijn beklag in de Volkskrant en op Radio 1.

Heel erg opgeblazen, vindt Van Gelder het. “Het is een beetje een apart verhaal geworden. Patty heeft zich op de kast laten jagen. Dat is grappig, want normaal is zij degene die olie op het vuur gooit in het programma. In dit geval was Ajouad het en ze hapte. Dat had ze denk ik niet moeten doen.”

Daarna is Ajouad een beetje een huilie-huilieverhaal gaan maken in de pers. Dat had hij weer niet moeten doen.”

Zelf moet Van Gelder er niet aan denken om mee te doen aan Ranking the Stars. “Nee, ik denk dat ik al acht keer gevraagd ben, maar ik beschouw het een beetje als een soort bokswedstrijd. Het is fantastisch om naar te kijken, maar je moet vooral niet in die boksring willen staan.”

Toch kun je met een deelname aan Ranking the Stars snel enkele duizenden euro’s cashen. “Ja, het betaalt misschien fantastisch, maar als dat de belangrijkste drijfveer is, had ik heel veel andere dingen ook wel gedaan.”

Waar Van Gelder wél graag aan mee zou willen doen is Wie is de Mol. “Wie is de Mol staat al jaren on top of my bucket list, maar ik weet ook dat de makers allergisch zijn voor mensen die iets te hard lobbyen.

Vanaf vanavond zijn Brard en Van Gelder te zien in een nieuw seizoen van Bonje met de Buren, om 20.30 uur op SBS 6.

Alle artikelen over de ruzie tussen Ajouad en Patty vindt u hier.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen