DWDD-bekendheid Johan Fretz walgt van netmanagers

Foto: VARADWDD-bekendheid Johan Fretz heeft geen hoge pet op van de netmanagers bij de NPO. Dat twittert hij naar aanleiding van de kritiek van Tim Hofman op NPO 3-baas Suzanne Kunzeler. Fretz heeft ook geen goede ervaringen met netmanagers. “Die netmanagers en hun ongebreidelde macht bij de NPO zijn de vijand van creativiteit. De eenkennigheid van de NPO hebben we te danken aan een paar netmanagers die met één tik alles van tafel kunnen vegen en die dat ook doen.”

De netmanagers zijn volgens de cabaretier onverbiddelijk. “Laatst ondervonden met iets waar iedereen, van productiehuis tot creatieven/directie omroep enthousiast over was… Maar netmanager bepaalt.

Fretz vindt dat de netmanagers alleen dingen programmeren die aansluiten bij hun eigen leefwereld. “Wat de NPO ook graag doet is op presentaties preken over diversiteit, maar frisse ideeën buiten hun belevingswereld zijn kansloos hoor.

Het is niet gebruikelijk om kritiek te leveren op mensen die je vroeg of laat nodig kan hebben. “Ik heb nog wel eens gedacht: is het nu slim om kritiek te geven op netmanagers? Maar ja: I don’t give a fuck anymore!

Fretz verspilt zijn creativiteit niet langer aan de NPO. “Vaak schreef ik al over de nieuwe golf, waar toffe media als VICE op ronkende puinhopen iets nieuws bouwen met en voor nieuwe generaties. Ik heb recent ook ingezien dat het die nieuwe golf is waarop ik bepaalde plannen verder ga ontwikkelen, niet die naar binnengekeerde NPO.

Laat ze bij de NPO maar dingen doen als ‘Is kandidaat a homo of hetero?’, maak maar een debiel van de kijker, but new generation leaves now! Programmeer op NPO 2 maar lekker alles dat past binnen je pure grachtengordel-blik, zet ‘m op in 1996 jongens, see you at the 21th century!

Fretz wil niet onthullen welk programma hij heeft gepitcht bij de NPO.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen