Henny Huisman: ‘Ontslag bij RTL 4 kwam te vroeg’

Henny Huisman vindt terugkijkend op zijn carrière dat zijn ontslag bij RTL 4 veel te vroeg gekomen is. Dat vertelt de presentator in De Telegraaf. Al op 51-jarige leeftijd werden Huisman en zijn Soundmixshow ingeruild voor het jongere Idols. Hij werd in 2002 ontslagen door de toenmalige zenderbaas Leo van der Goot. “Ik ben jaren boos geweest omdat ik het via-via moest horen. De Soundmixshow werd vervangen door Idols, maar hij had niet de ballen om dat te zeggen.”

Het was dan ook een pijnlijk proces, aldus Huisman. “Uiteindelijk heb ik zelf om mijn ontslag moeten vragen. Toen kwam hij binnen met een Idols-petje op zijn hoofd. Hij wees erop en zei: ’Je begrijpt het zeker wel’.”

Dat was voor Huisman geen prettige gang van zaken. “Ik zie zijn zoon, Radio 538-dj Jelte van der Goot, weleens. Ik doe altijd de groeten, maar ik heb Leo sindsdien nooit meer gesproken. Ik was 51 jaar, het was te vroeg. De volgende dag belde de EO“, vertelt hij in de krant (via Blendle).

Voor de EO maakte Huisman onder meer Korenslag. Na zeven jaar liet de omroep hem gaan, mede vanwege religieuze meningsverschillen.

In de afgelopen jaren is Huisman nog te zien geweest bij SBS 6, maar de toekomst van de televisieshow Surprise Surprise is nog altijd onzeker.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen