Henny Huisman: ‘Met mij had de EO groot kunnen zijn’

Foto: NCRVHenny Huisman vindt het onhandig van de EO dat ze hem hebben laten gaan. Dat zegt de presentator vandaag in De Telegraaf. Huisman vertrok in 2010 bij de omroep na een samenwerking van zo’n zeven jaar. “Ik denk dat de EO met mijn inzet een grote populaire zender had kunnen worden, maar die kans hebben ze laten liggen“, aldus de presentator, die religieuze meningsverschillen had met de omroep. “Ik ben gelovig. Katholiek. Maar het is een protestantse omroep en dat ging botsen.

Voor de EO maakte Huisman een keer een programma met nabestaanden van de Volendamse cafébrand. “Ik zei: ’Laten we dan samen een weesgegroetje bidden’. Prachtige beelden, een camera die wegdraait. Een mooi eind van de uitzending.”

Maar het is nooit uitgezonden. “De EO vond dat we het Onze Vader hadden moeten bidden. Geen weesgegroetje, want protestanten vereren Maria niet.

Huisman vond het onbegrijpelijk. “Ik zei: Maar we bedoelen toch hetzelfde? Ik zeg Onze Lieve Heer, jullie zeggen Jezus Christus. Toch dezelfde figuur? We zijn uit elkaar gegaan voordat we ruzie kregen. Ik heb een sms van de directie gekregen dat ze nog steeds van me houden.

Zijn bekende EO-programma Korenslag werd na zijn vertrek overgenomen door Marc Dik. “Maar dat programma heeft daarna niet lang geleefd. Zoiets maken is echt werken.”

Als je groot amusement wilt maken, moet de focus van iedereen bij zo’n programma voor de volle honderd procent daarop liggen. Dat kon Marc Dik niet volhouden.

Het Telegraaf-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen