EenVandaag-ster beschuldigt Moors van formatdiefstal

Foto: Nick van OrmondtLammert de Bruin, bekend van EenVandaag, vindt dat het nieuwe SBS 6-programma Naar Bed Met Irene Moors wel heel erg lijkt op een radioprogramma dat hij dit jaar presenteerde op Radio 1. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Irene Moors gaat straks op SBS 6 bekende Nederlanders interviewen in bed. Dat is precies wat De Bruin dit jaar al deed met zijn radioshow In Bed Met Lammert. “Wat een leuk idee om met iemand een uur in bed te gaan liggen en die dan te interviewen“, twittert hij.

De Bruin vindt de ‘schaamteloosheid’ van SBS 6 opzienbarend. Dat oud-AT5-ster Frank Awick wel eens het programma In Bad Met Awick heeft gemaakt, telt volgens hem niet. “Nee want dit is een BED. En ook een uur.

Volgens De Bruin is er niet eerder een format geweest waarbij er een presentator een uur lang in bed lag met een BN’er. “Niemand pikt zomaar mn bed in!“, zegt hij strijdvaardig.

Een volger van de EenVandaag-journalist merkt op dat de titel van de nieuwe SBS 6-show geen kopie is: Moors gaat náár bed met BN’ers, Lammert lag ín bed. “Ja, dat is waar *rechtszaakintrekt*“, reageert hij.

De Bruin realiseert zich dat het format lastig te beschermen is. “Een nieuw dekbedovertrek en je bent klaar.

Lees ook: Irene Moors voor SBS 6 naar bed met BN’ers (gisteren)

Foto: AvroTros

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen