René van der Gijp helemaal klaar met Henry Schut

RTL 7-ster René van der Gijp is helemaal klaar met NOS-presentator Henry Schut. Hij is als interviewer volstrekt kritiekloos. Dat heeft de voetbalanalist gezegd in Voetbal Inside. Van der Gijp heeft met kromme tenen gekeken naar het interview dat Schut had met Maurits Hendriks, de veelbesproken chef de mission van de Olympische Spelen. Hij miste een goed vraaggesprek. “Ik werd een beetje agressief. Die Henry Schut trok ik gewoon niet meer. Ik was zó klaar met die gozer.”

Amateuristisch, vond Van der Gijp het. “Als je nou veertien dagen een programma presenteert en je stelt niet één kritische of verrassende vraag: ik kon het niet aanzien.”

Hendriks had het volgens hem verdiend om aangepakt te worden. “Wat een enge vent is dat. Hij haalt het in zijn kop om een vliegtuig met losers terug te sturen naar Nederland. Een losersvlucht, met sporters die net geen medaille hebben gehaald. Wie denkt hij godverdomme dat hij is die vent? Hoe durf jij een losersvlucht te creëren?

Ik zag hem zitten bij Henry Schut. Oh, bah! Ik dacht: waarom stelt die Henry Schut niet een vraag waarmee hij hem even voor het blok zet? Kom op man. Er was alle reden om die man een paar pittige vragen te stellen en dan kabbelt het maar voort.

Johan Derksen en Wilfred Genee waren het met hem eens. Derksen noemde het ‘kontenkruipjournalistiek’.

Lees ook: AD vindt presentatiestijl Henry Schut erg monotoon (afgelopen weekend)

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen