‘Arabische keuken mede door media minder populair’

Foto: RTLNadia Zerouali, tv-kok van 24Kitchen, denkt dat de Arabische keuken in ons land mede vanwege de vele negatieve media-aandacht voor Arabische landen minder populair is. Dat zegt ze in de Libelle. De kennis van Nederlanders over de Arabische eetcultuur is volgens Zerouali beperkt. “De Arabische keuken is nog steeds relatief onbekend. Dat zie je al in de boekhandels, waar je vooral Italiaanse kook- en bakboeken vindt. Als je zegt dat een recept Arabisch is, schrikt dat mensen af.

Mensen denken vaak dat de Arabische keuken heel ingewikkeld is, aldus Zerouali. “En de negatieve media-aandacht over deze landen speelt natuurlijk ook mee.

Als men eenmaal over de drempel is, bevalt het erg goed, stelt ze. “Toen mijn ouders in de jaren zestig naar Nederland kwamen, was er geen aubergine te krijgen.

Je ziet nu steeds meer Arabische invloeden in de Nederlandse keuken. Zo wordt de tajine steeds populairder en we eten vlees graag met zoete dingen; denk aan kaneel en gedroogd fruit.Foto: 24Kitchen

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen