Sonja Silva na tien jaar terug op tv in de middag

Geplaatst op za 02 jul 2016 om 9:39

Sonja Silva keert na tien jaar terug op televisie. Ze gaat gesponsorde middag-tv presenteren. Dat vertelt ze in het AD. Silva is recentelijk enorm afgevallen door een maagverkleining. “De afgelopen jaren heb ik tientallen baantjes gehad, maar echt gelukkig werd ik daar niet van. Ik had, vanwege mijn zwaarlijvigheid, ook helemaal geen zin om met mijn ontevreden kop op tv te komen. Dus had ik allerlei jobjes buiten de schijnwerpers. Toch bleef het kriebelen om ooit weer voor de camera’s te staan.”

Plotseling kreeg Silva een aanbod. “Groot was mijn verbazing toen ik kort na mijn gesprekje met Pyke (haar vriend, red.) opeens een berichtje kreeg van een productiemaatschappij. Of ik twee programma’s wilde gaan presenteren, was de vraag. Zonder ook maar een moment te aarzelen heb ik ja gezegd.”

Ze komt onder meer met Van Passie Naar Carrière. “Het komt vanaf 1 januari elke zondagmiddag op televisie. En het format – hoe je van je droom je beroep kan maken – past me als een jas. Ook ik heb de afgelopen jaren de grootste moeite gehad om een baan te vinden die bij me past.

Het tweede programma heet Wereld Wonen, een programma over wonen. “Maar niet alleen over woon- en interieurtrends. We focussen ook op veel andere zaken zoals financiële mogelijkheden in de huizenbranche.

Silva heeft de eerste opnames al achter de rug. “Ik knal, al zeg ik het zelf, weer ouderwets van de buis. Sonja’s is back. En hoe.
10 Reacties op “Sonja Silva na tien jaar terug op tv in de middag”


 1. Denise

  Yes, nu Fabienne de Vries en Daphne Bunskoek nog terug op de buis, en dan hebben bijna alle TMF-dames uit begin tijd weer een televisieklus (Sylvana S. daargelaten, maar dat is geen ramp)

 2. Willem

  Sonja, is niet van de begintijd van TMF, evenals Daphne Ontbijtkoek…

  het was Fabienne, Bridget, Sylvana en Isabelle

 3. Anoniem

  Sonja Silva zal kosten wat kost op de televisie komen. Begon ooit Bij FOX8 waar ze zich voor een jongeren programma De Doos liet noemen. Ongelooflijk dat je dat doet. Haar latere werkgever TMF had daar gelijk een parodie op gemaakt met De Zak (met 2 gaten er in) over het hoofd van Sander Lantinga. Dit was tevens zijn debuut op de Nederlandse televisie.

 4. Kevin

  Eindelijk Sonja Silva teru op de televisie, wat een verrijking voor de Nederlandse televisie,

  Sonja stijgt met verve boven alle presentatrices uit die Nederland heeft, zij zou eigenlijk het recht alleen moeten hebben om een dagelijkse talkshow te presenteren, want zoals Sonja dit kan, zo kan niemand het!.

  Sonja kan ook acteren, waarom geven de zenders niet haar eigen comedy of dramaserie, genaamd, Sonja, miljoenen kijkers gegarandeerd.

 5. Patrick de Trekpik

  @kevin; vergeet niet het glossy Magazine dat rondom Sonja gemaakt gaat worden. SON.JA! Ongetwijfeld zal ze het proberen om als zangeres ook furore te maken. Jij onderschat de kwaliteiten van Sonja.

 6. Kevin

  Sonja Silva, onze nieuwe minister-president, wat een feest!

 7. Vinn

  Ze lult echt, toen ze nog “dik” was deed ze mee aan k2 zoekt k3. Maar goed ze was niet blond dus haalde uiteraard de liveshows niet.

 8. Anoniem

  Snap niet dat de VARA Sonja niet allang binnen heeft gehaald voor een nieuwe serie van Sonja op Zaterdag.

 9. Bonnie Kreukhoven

  Hè ja, daar zat Nederland echt op te wachten. Sonja -borderline- Silva is back on track. Hashtag vermoeiend.

 10. Anoniem

  @Bonnie Kreukhoven. Weet je wie vermoeiend zijn? Mensen die in hashtags praten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.