RTL 4 vindt kijkcijfers zomercliff GTST ’te gek’

De zomercliffhanger van Goede Tijden Slechte Tijden trok vrijdagavond 1,4 miljoen kijkers naar RTL 4. Daarmee zette de soapserie 26 procent marktaandeel neer. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De kijkcijfers van de GTST-zomercliff zijn iets hoger dan die van vorig jaar (1,3 miljoen kijkers), maar flink lager dan die van 2014 en 2013, toen er in beide gevallen 1,8 miljoen mensen keken. De laatste keer dat er meer dan 2 miljoen mensen naar de zomercliff keken was in 2005.

GTST was de nummer vier van de avond. Alleen het voetbal, de voetbalvoorbeschouwing en directe concurrent NOS Journaal trokken meer bekijks. Het Achtuurjournaal wist 1,7 miljoen kijkers (31 procent) te bekoren.

RTL 4 is tevreden met de kijkcijfers. “Te gek! 1,4 miljoen mensen keken gister naar de cliff van GTST. Bedankt voor het kijken!“, laat de zender weten.

De meest bekeken GTST van het afgelopen seizoen was die van 6 december. Toen keken er 1,983 miljoen mensen. De minst bekeken aflevering was die van 17 juni, toen er 985.000 mensen keken. Het is een zeldzaamheid dat er minder dan een miljoen mensen naar GTST kijken.

Vanaf maandag staat er een andere soapserie op het uitzendtijdstip van GTST, namelijk Nieuwe Tijden. Die serie, met onder meer Ferry Doedens en Tim Douwsma, staat op het menu tot GTST aan het eind van de zomer weer terugkeert op de buis.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen