‘Rik van de Westelaken voelde zich gepasseerd’

Albert Verlinde denkt dat Rik van de Westelaken mede de overstap maakt van de NOS naar Net5, omdat hij zich gepasseerd voelt door de nieuwsomroep. Dat zei de showkenner donderdagavond in RTL Boulevard. Van de Westelaken wilde volgens Verlinde de vaste anchor van het Achtuurjournaal worden. “Ik denk dat hij een knauw kreeg toen hij niet gekozen werd voor het Achtuurjournaal. Daar heeft hij echt op ingezet. Die hoofdprijs heeft hij niet gekregen. Dan ga je toch weg.

De tv-transfer van Van de Westelaken was voor veel mensen een behoorlijke verrassing. “Het stomme is: als je het nu hoort, dan zeg je: ergens zie je hem wél aankomen. Het komt als een verrassing, maar waarom ook eigenlijk niet? Omdat hij een paar jaar geleden meegedaan heeft aan Wie is de Mol.

Toen hebben we ineens een andere Rik gezien, aldus Verlinde. “Al was het maar omdat hij daar in een ontbloot bovenlichaam rondwandelde. Ik denk dat hij op dat moment geroken heeft aan een ander soort tv-maken. Niet de verslaving van een dagelijks programma, maar een soort verdieping die hij wil hebben.”

Van de Westelaken gaat voor Net5 een reisprogramma maken. “Dat klinkt altijd een beetje als een open deur. Van: ‘Wat ga je doen?’ ‘Ja, ik ga een reisprogramma maken.’ Dan denk je: wéér één. We gaan het zien, hij vindt het de moeite waard om te doen.

 

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen