Jan Jaap van der Wal tevreden over rol als inval-Ikink

Jan Jaap van der Wal is tevreden over zijn rol als invaller van Luuk Ikink in RTL Late Night. Dat vertelt de cabaretier vandaag in het AD. Van der Wal krijgt op sociale media behoorlijk wat kritiek, omdat zijn bijdragen niet grappig zouden zijn. Maar zelf vermaakt de komediant zich opperbest. “Het is evident dat ik het anders doe dan Luuk. Iemand nadoen is nooit interessant, en daarnaast kan ik ook helemaal niet acteren. Wat ik doe, is Jan Jaap van der Wal. Als je mij niks vindt, vind je dit ook niks.

De samenwerking met Peter van der Vorst bevalt Van der Wal ‘heel goed’. “Er is een chemie tussen ons. Voor mijn gevoel maken we het programma echt samen.

De cabaretier is naar eigen zeggen nog goed aan het onderzoeken hoe hij de juiste vorm vindt. Dat er nu niet al te veel nieuws is, belemmert hem niet. “Er zit genoeg creativiteit in mij en de rest van de redactie om er elke dag iets leuks van te brouwen”, besluit hij in het dagblad (via Blendle).

Peter van der Vorst laat in De Telegraaf weten tevreden te zijn over Van der Wal. “Jan Jaap komt volgens mij steeds beter uit de verf. Luuk laat vooral veel filmpjes zien, Jan Jaap doet het anders: hij focust op één onderwerp. Ik vind dat hij snel zijn vorm heeft gevonden.

Net als zo ongeveer iedere tv-presentator, krijgt ook Van der Vorst veel kritiek op zijn presentatie. Daar ligt hij niet wakker van. “De kritiek valt me mee, al loop ik mezelf niet de hele dag te googelen. Ik heb geluk dat ik geen vrouw ben, want dan word je vaak afgerekend op je uiterlijk. Kijk maar hoe dat ging in het begin bij Eva Jinek”, zegt hij in de krant (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen