Rik van de Westelaken stapt over van NOS naar Net5

Rik van de Westelaken stapt over van de NOS naar Net5. Dat kondigt de tv-zender ‘vol trots’ aan in een persbericht. Van de Westelaken heeft een meerjarig contract getekend bij Net5, waar hij vanaf september te zien is. “Rik is een sterke presentator met een bak aan ervaring. Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender. We kijken uit naar de mooie projecten die we de komende jaren samen met Rik op tv gaan brengen“, zenderbaas Carter Duong.

Van de Westelaken gaat onder meer een reportagereeks maken waarvoor hij de hele wereld over reist op zoek naar interessante thema’s en bijzondere ontmoetingen.

De presentator begon zijn carrière bij de lokale Amsterdamse zender AT5 op de nieuwsredactie als redacteur, verslaggever en presentator.

Hierna ging Van de Westelaken naar de NOS waar hij zeventien jaar lang reportages maakte en uitzendingen presenteerde op radio en tv. De speciale uitzending over de dag van nationale rouw na de MH17-ramp werd zelfs voor een Emmy genomineerd.

In 2015 deed Rik mee aan het populaire tv-programma Wie is de mol? dat hij vervolgens won. Het jaar erop presenteerde hij het veelbekeken programma Moltalk.

Net5 heeft nu drie zendergezichten. Naast Van de Westelaken gaat het om Bridget Maasland en Arie Boomsma.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen