Kijkcijfers RTL 4-soap Nieuwe Tijden zakken in

Geplaatst op Fri 08 Jul 2016 om 8:35

De RTL 4-soap Nieuwe Tijden met onder meer Ferry Doedens heeft donderdag flink wat kijkers én marktaandeel verloren. De vierde aflevering kwam niet verder dan 632.000 kijkers en 13 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nieuwe Tijden begon maandag met 858.000 kijkers en 18 procent marktaandeel, ging dinsdag naar 878.000 kijkers en 17 procent en zakte woensdag naar 772.000 kijkers en 15 procent. Nu zijn de kijkcijfers verder ingezakt.

Nieuwe Tijden scoort met 632.000 kijkers en 13 procent marktaandeel flink onder het gemiddelde van Goede Tijden Slechte Tijden. Die serie scoorde de afgelopen weken gemiddeld 1,3 miljoen kijkers en 25 procent marktaandeel.

De nieuwe tv-soap is de hele zomer te zien op het tijdstip van GTST en verhuist daarna naar het online videoplatform Videoland, de Netflix van RTL.

De andere meest bekeken titels om acht uur ‘s avonds waren donderdag het Achtuurjournaal met 1,7 miljoen kijkers (35 procent) en Trauma Centrum met 466.000 kijkers (10 procent).
37 Reacties op “Kijkcijfers RTL 4-soap Nieuwe Tijden zakken in”


 1. Insider

  Ik dacht even dat dat wat anders was, daar rechtsonder…

 2. Anonymous

  Ik hoopte het !

 3. johan de vries

  Nou mc jullie zijn weer lekker bezig…
  Deze soap is heus het bekijken waard met leuke en verschillende types die van alles beleven.
  Dit verdient een kans en het dan zo afbreken met deze artikelen….jammer

 4. ANONIMOUS 1

  Als SBS6 er mee gekomen was had je het de grond ingeboord!

 5. Danny Visser

  Sorry maar nieuwe tijden gewoon bagger!
  Ben het eens als het bij SBS 6 was geweest dan had iedereen lopen zeiken.
  Nu is het van RTL en nu moet het een kans krijgen……. Hou toch op pffff
  De tijd dat bijna alles lukte bij RTL is helaas voorbij kijk naar de maandagavond.
  Alles uitmelken bij RTL daar zijn ze goed in.

 6. Anonymous

  leuke en verschillende types. LOL

  Ze zijn allemaal onder de dertig ,zien er goed uit ,slank ,niet ziek , overwegend blank en ze komen nooit buiten.Echt een realistisch en veelzijdig beeld van de huidige jongerensamenleving .

 7. Anonymous

  Ze mogen wel wat meer buiten komen. Het is anders helemaal niet van belang dat het zich in Utrecht afspeelde. Dat café beneden waar ze zich vaak op houden lijkt trouwens langs de muren verdacht veel op Boks.

 8. Kees

  Ik zapte er gister per ongeluk langs. Wat een belabberde serie. Slecht geacteerd, ziet er allemaal super nep uit.

 9. Walter

  Haha, het wordt steeds minder…

 10. Marc

  Biggest flop ever. Kansloos.

 11. Jeroen

  Deze serie is echt bedoeld voor jongeren, maar ze richten zich wel op een hele jonge doelgroep!
  Deze serie is gewoon bagger, slecht gemaakt, zeer slecht geacteerd, het is gewoon slecht!

 12. Rutger

  Die Galjaard bedenkt me toch briljante formats. Keer op keer. #proest

 13. critikast

  Ik heb het gepresteerd om één aflevering uit te zitten om me een goed oordeel te kunnen vormen. Het is heel simpel: naar slecht amateurtoneel komt geen hond kijken in het openluchttheater hier. En dit was nog slechter !

 14. Anonymous

  Nee, daar gaat Videoland níet van profiteren als de afleveringen op RTL4 stoppen.

 15. F

  Erg slecht geacteerd en elke keer als er iets ‘spannends’ wordt gezegd hoor je een spannend geluidje. Nou Videoland krijgt hierdoor echt niet meer abbonees. Zelfs trauma centrum op SBS6 scoort onderhand beter met herhaling.

 16. Marcel

  Ik vind iets van die Tim Douwsma…Dit is toch wel het dieptepunt in deze serie. Gemaakt stoer doen maar dat kwam gisteren zo duidelijk aan het licht dat het hilarisch werd. Erg slllecht. Voor de rest is het ook allemaal niet hoogstaand, maar voor de doelgroep is dit een prima serie en scoort het ook goed. Als het niet onder de 600.000 kijkers zakt is er niets aan de hand, anders zou ik het naar RTL 5 verplaatsen waar het beter tot zijn recht komt.

 17. Anonymous

  Een zeer slecht in elkaar gemaakte tv serie met onervaren spelers, die zich ingeschreven hebben bij Harry Klooster.
  Echt rtl kwaliteit.

 18. Cappie

  Wie deze serie heeft uitgebraakt dan wel goedgekeurd moet op staande voet worden onslagen. En die enge Doedens erbij.

 19. Dumb And Dumber

  Alle cijfers zakken in, behalve van Nederland1 met z’n oude kijkers!
  Het is vakantie!!!!!

 20. [danny°linkers).nl

  Ferry Doedens, flaporige drugsprimaat!

 21. Anonymous

  Gtst is echt in meerdijk met echte huizen waar ze wonen en echte cafe en hotel de roosboom. Dit is nep en niet in utrecht. Dat valt op. Ben wel fan van sil en eemie.

 22. Rogier, Amsterdam

  Gelukkig, mijn buikgevoel was dus toch niet verkeerd. Het gaat wat langzamer dan ik had gedacht, maar het uiteindelijke resultaat zal waarschijnlijk hetzelfde zijn. Woensdag verloor de soap dik 100.000 kijkers en gisteren weer 140.000 kijkers minder dan de dag ervoor. In dit tempo komen we wellicht volgende week op mijn voorspelde 200.000 kijkers uit. En kijkers die afhaken, keren naar alle waarschijnlijkheid niet meer terug. Die hebben gekeken, gekeurd en de serie de rug toegekeerd. Bij een latere poging zijn ze tevens het spoor van de verhaallijn bijster. Aan het eind van de rit hou je dus een handjevol kijkers over en alleen de echte diehard-fan zal er geld voor over hebben om op Videoland verder te kijken. Bovendien start dan GTST weer, waarvoor velen toch weer zullen kiezen. Oud en vertrouwd en bovendien nog gratis ook.

 23. De echte gtstfites

  Bah rogier naar mannetje. Gelukkig zeggen voor een serie die kijkers erliest. Weet jij wel hoeveel mensen hun ziel en zaligheid erin stoppen. En dan zeg jij gelukkig. Zal ik dat ook zeggen als jou werk slecht gaat en verlies lijd. Zo.

 24. Freek

  hahaha Anonymous,

  ik heb nieuws voor je

  Meerdijk bestaat niet echt, en die huizen en dat hotel waar jij het over hebt, staat gewoon in een studio (in Amsterdam), en bestaat uit kartonnen muren, niets meer en minder

  Die buitenopnames die ze doen, doen ze door heel het land

 25. Anonymous

  GELUKKIG.

  Want dit is nog slechter geacteerd. Personage van h o m o s e k s u e e l ineens hetero. Totaal ongeloofwardig. Teksten slecht, uitvoering slecht. Snel naar Videoland ermee daar ziet niemand hey.

 26. Zaszanorkz

  Het zal er ook wel mee te maken hebben dat mensen geen zin hebben om straks een abonnement te nemen op videoland. Dan is het gewoon zinloos om het te gaan volgens voor die paar weken.

  Ten 2de is het meer voor jongeren bedoelt. Ik ben zelf al wat ouder en ik voel mij totaal niet aangesproken door studenten, hun feestjes en problemen. De oudere generatie zal dus ook wel afgehaakt zijn.

 27. Freek

  Anonymous

  Dit is alleen maar tijdelijk, als je het gevolgd hebt weet je waarom…

 28. Anonymous

  Freek weet alles beter…….# getalive :))))))

 29. Bettina Wertheimer

  Ik wil het nog wel even aanzien, maar ik ga er zeker NIET voor betalen… tenzij ik er Tim Douwsma gratis bij krijg. ;-)

 30. Mark

  Komt door voetbal avonden, vanavond weer omhoog.

 31. Rogier, Amsterdam

  @ De echte gtstfiles: lezen is kennelijk heel moeilijk voor je. Mijn opmerking ‘gelukkig’ sloeg op mijn buikgevoel (mijn intuïtie), dat ik het toch niet verkeerd had ingeschat, niet op het feit dat de serie zoveel kijkers kwijtraakt. Wat mij betreft kijkt de hele goegemeente naar deze soap, zolang ik dat maar niet hoef te doen. Veel plezier ermee!

 32. Anonymous

  Het is gewoon zomervulling…

  Alsof Wie doet de afwas veel hoger scoorde.

 33. Marly van der velden Lover

  Komt door het mooie weer van gisteren, de verhaallijn word beter met de dag!

 34. Jelte

  Wie doet de afwas was wel goedkoper dan dit programma ;)

 35. Rob

  Vreselijke soap, dat camerawerk is zo gigantisch slecht!
  Dat maakt het al niet leuk om naar te kijken…

 36. De Waarheid

  Gelukkig stond Nieuwe Tijden niet tegenover een hele rits aan sportprogramma’s die werden opgevolgd door de halve finales van het EK voetbal afgelopen woensdag en donderdag. Van een voetbalwedstrijd met een sport lead-in zou natuurlijk ieder programma verliezen.

 37. BRAAK

  Een blunder van die uh, hoe heet die baas daar ook al weer! Erland nog wat geloof ik.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.