Jörgen Raymann prijst diversiteit bij RTL

Foto: MAXJörgen Raymann vindt dat RTL op een betere manier met diversiteit omgaat dan de NPO. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Raymann voelde zich bij de NPO een ‘multiculturele clown’ die werd ingezet voor multiculturele programma’s. Liever had hij een programma gemaakt zoals Humberto Tan nu doet op RTL 4. “Zoiets breeds had ik ook willen doen. Bij de commerciëlen hebben ze het beter door dan bij de publieke omroep. Daar gaat het organischer“, aldus de presentator.

Bij RTL worden gekleurde presentatoren gewoon op algemene programma’s gezet, aldus Raymann. “Humberto, John Williams en Jandino trekken veel kijkers. Met programma’s waar gewoon veel mensen naar kijken, het hoeft allemaal niet zo geforceerd als het over diversiteit gaat. Ik heb dit ook al gezegd tegen de mensen van de NPO.

De NPO denkt volgens Raymann te veel in hokjes. “Ik mag in een talkshow komen om te praten over racisme of over de humor van Richard Pryor en Eddie Murphy. Waarom word ik niet gebeld over vaderschap of over Almere, waar ik woon?

Zijn laatste tv-programma Baas Raymann is begin dit jaar van de buis gehaald door NPO 1. “Eerst zetten ze me tegenover The Voice of Holland, daarna kreeg ik het verwijt dat ik niet presteerde”, besluit hij in de krant (via Blendle).

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen