Jean-Pierre Geelen: ‘Laurens Borst moet ballen tonen’

Radio 1-baas Laurens Borst, de acht jaar oudere broer van voetbalanalist Hugo Borst, moest zijn ballen tonen. Dat schrijft tv-kenner Jean-Pierre Geelen vandaag in de Volkskrant. De enorme hoeveelheid aan sport op Radio 1 is volgens Geelen puur ‘hobbyisme’ van deze zenderbaas. “Als je als omroepbaas zo van sport bezeten bent, toon dan je ballen. Draai er niet omheen en doop je kanaal om tot sportzender. Vier het sportjaar, 365 dagen per jaar. Op een aparte sportzender“, zegt hij.

De lichtheid van Radio 1’s sportzomer is volgens Geelen ‘ondraaglijk’. Hij begrijpt niet waarom de zender überhaupt een ‘nieuws- en sportzender’ wordt genoemd. “Welke architect heeft bedacht dat die twee iets met elkaar te maken hebben?

Geelen voelt zich gesteund door de VPRO-gids. Die schreef deze week: “Hoe hard presentatoren en zenderbaasjes ook blijven roepen dat er voor nieuws en actualiteiten meer dan genoeg ruimte overblijft, feit is dat Radio 1 de hele zomer gedomineerd wordt door geouwehoer over sport.

Hoort u het ook eens van een ander”, aldus de columnist (via Blendle).

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen