Halina Reijn wil geen columns schrijven ‘à la Sylvie’

Foto: Nick van OrmondtHet in de media jammeren over haar kinderloosheid komt niet voort uit aandachttrekkerij of een honger naar sympathie. Dat zegt Halina Reijn vandaag in haar column in het AD. Als ze op zoek was naar sympathie, dan had ze het wel anders aangepakt, meent Reijn. “Ik krijg enorme hoeveelheden bagger over me heen door me deze dingen af te vragen. Als ik sympathie wilde, zou ik wel columns schrijven à la Sylvie Meis over hoe fijn mijn leven is en waar ik nu weer mijn nagels heb gelakt.”

Het gejammer van Reijn bereikte zijn climax in de DWDD-documentaire De OK-Vrouw, door critici als Youp van ’t Hek afgeslacht, maar door het NRC geprezen als het op een na meest bekeken tv-programma in mei en juni.

Veel mensen vonden het gejammer van Reijn in De OK-Vrouw een beetje overdreven. “Zoals een goede, oudere, mannelijke vriend zei over de Ok-docu: ‘It’s a white girls problem.’ Tuurlijk. Er zijn veel prangender kwesties in de wereld die aandacht behoeven“, bekent de actrice.

Toch vond Reijn het belangrijk om aan de kaak te stellen. “Bottomline voor mij is: alles is duaal. Niemand kan alles hebben“, besluit ze (via Blendle).

Overigens zijn Reijn en Meis in augustus allebei te gast in de RTL 4-talkshow Linda’s Zomerweek. Ze zitten niet in dezelfde aflevering.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen