Halina Reijn wil geen columns schrijven ‘à la Sylvie’

Geplaatst op Mon 11 Jul 2016 om 9:17

Foto: Nick van OrmondtHet in de media jammeren over haar kinderloosheid komt niet voort uit aandachttrekkerij of een honger naar sympathie. Dat zegt Halina Reijn vandaag in haar column in het AD. Als ze op zoek was naar sympathie, dan had ze het wel anders aangepakt, meent Reijn. “Ik krijg enorme hoeveelheden bagger over me heen door me deze dingen af te vragen. Als ik sympathie wilde, zou ik wel columns schrijven à la Sylvie Meis over hoe fijn mijn leven is en waar ik nu weer mijn nagels heb gelakt.”

Het gejammer van Reijn bereikte zijn climax in de DWDD-documentaire De OK-Vrouw, door critici als Youp van ‘t Hek afgeslacht, maar door het NRC geprezen als het op een na meest bekeken tv-programma in mei en juni.

Veel mensen vonden het gejammer van Reijn in De OK-Vrouw een beetje overdreven. “Zoals een goede, oudere, mannelijke vriend zei over de Ok-docu: ‘It’s a white girls problem.’ Tuurlijk. Er zijn veel prangender kwesties in de wereld die aandacht behoeven“, bekent de actrice.

Toch vond Reijn het belangrijk om aan de kaak te stellen. “Bottomline voor mij is: alles is duaal. Niemand kan alles hebben“, besluit ze (via Blendle).

Overigens zijn Reijn en Meis in augustus allebei te gast in de RTL 4-talkshow Linda’s Zomerweek. Ze zitten niet in dezelfde aflevering.
12 Reacties op “Halina Reijn wil geen columns schrijven ‘à la Sylvie’”


 1. Gompie

  Ik begin tegenwoordig al te janken als ik haar foto zie.

 2. Walter

  Zij als ”columnist” (evenals de moslima) is de reden om het AD-abonnement per direct op te zeggen. Zonde van zo’n jarenlang kwaliteitskrant.

 3. Claire

  Halina Reijn probeert te doen voorkomen alsof ze uitsluitend zaken wil dienen die er toe doen en deelt een sneer uit naar Sylvie Meis. Ach Halina toch, was je maar zo goed als Sylvie Meis, was je gezicht en lichaam maar net zo prachtig als dat van Sylvie Meis, was je maar net zo een marketing strateeg als Sylvie Meis, was je maar net zo een zakenvrouw als Sylvie Meiss, dan was je heel misschien (ik acht de kans heel klein) ook mulit-miljonaire geweest en was je net zo fris en fruitig om te zien als Sylvie Meis.

 4. Anonymous

  @Claire Niet dat ik het eens met met Halina maar je gaat het toch niet opnemen voor zo’n aandachtsh..r Silvie. Dat meisje kan echt helemaal niets behalve om aandacht vragen. Zeker als er geld aan te verdienen valt. Altijd overal de media opzoeken als het in haar straatje past maar als die zelfde media iets van haar willen als het wat minder met haar gaat loopt ze gauw door met een veel te grote zonnebril op. Door de alimentatie die Raffael moet betalen hoeft mevrouw nooit meer te werken en ik stel voor dat ze daar ook mee stopt. De media wereldwijd moet haar gewoon negeren!

 5. Anonymous

  maar door het NRC geprezen als het op een na meest bekeken tv-programma in mei en juni.
  Deze zin klopt niet.Het was het op een na beste programma volgens NRC.

 6. ANONYMOUS

  Claire, wat ben jij een onnozel wicht.

 7. Anonymous

  Claire
  HAHHAHAHAHAH

 8. Mike

  Nou en?

 9. toxilogic

  Halina heeft een probleem die vriendin waarmee ze zogezegd alles deed staat op punt van bevallen, Carice krijgt volgende maand een baby. Tja Halina je kan niet alles hebben, een drukke agenda en een kind met vader. Echter als je wat creatiever was geweest…

 10. Momo Flamingo

  Halina slaat de veenpolderspijker op zijn kop.

 11. Pietje

  Wie is Halina Rijn? Wat een nare gezichtsuitdrukking heeft dit wezen?

 12. Anonymous

  Arme Damian

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.