Floortje Dessing neemt drive time-show Radio 2 over

Floortje Dessing heeft een bijzondere presentatieklus voor de boeg: in augustus mag ze samen met Jeroen Kijk in de Vegte de Radio 2-show van Gerard Ekdom overnemen. Dat heeft BNN-VARA vandaag laten weten. De Olympische Ochtend met Floortje en Jeroen zal twee weken lang te horen zijn tijdens de ochtendspits, oftewel drive time, de prime time voor radio. “Heel bijzonder om even terug te zijn op de radio, mijn grote liefde“, reageert de presentatrice van 45-jarige leeftijd.

Ooit begon Dessing haar carrière als radioproducer in de nacht. “Hoe fijn is het om weer plaatjes te draaien, mooie verhalen te vertellen en interessante mensen te interviewen?

En wat het helemaal leuk maakt is dat ik dat samen met Jeroen mag doen. In een grote touringcar, dwars door Nederland. Toch nog een beetje onderweg! Ik kijk ernaar uit.

Het duo gaat met een bus het land door om radio te maken bij de vrienden, familieleden, medestudenten, huisgenoten, oud-clubgenoten en de allergrootste fans van de sporters in Rio. “Een tour langs de thuisblijvers om de mooiste Olympische verhalen vanuit Nederland te horen!“, legt BNN-VARA uit.

Jeroen Kijk in de Vegte vindt het ook prachtig. “Olympische zomers zijn de prachtige radiozomers. Samen helpen we onze helden naar het goud. Of misschien lukt het niet. Het zijn hoe dan ook onze helden.”

En wat een eer dat Floortje me vroeg met haar mee op reis te gaan. We kennen elkaar al járen en om weer samen radio te maken is iets waar ik me waanzinnig op verheug!

De Olympische Ochtend is van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus van 6.00 tot 9.00 uur te horen op NPO Radio 2 en vervangt in die periode Ekdom in de Ochtend.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen