RTL Nieuws verbouwt ‘zolderkamer’ Frits Wester

RTL Nieuws verbouwt de studio van de Haagse redactie van Den Haag, ook wel bekend als de zolderkamer van Frits Wester. Dat vertelt de journalist in zijn Fritsvlog op YouTube. Het wordt een stuk mooier, stelt Wester. “Het Haagse zolderkamertje, waar ik de afgelopen jaren denk ik duizend uitzendingen vandaan gemaakt heb, wordt verbouwd. Het gaat een paar maanden duren. Het dak gaat omhoog, er gaan heel veel dingen gebeuren. Het wordt groter en mooier“, legt hij uit.

Aan de verbouwing zit volgens Wester een groot voordeel. “Als het licht hier op een bepaalde manier naar binnen valt aan het eind van de dag, dan knalt de zon er heel hard in en zag je altijd plekjes op de ramen. Dan kreeg ik tweets van mensen die zeiden dat ik mijn ramen moest wassen. Maar in die dakgoot wil je echt niet staan. Er kwam wel eens een glazenwasser, maar niet elke dag.”

Die ergernis zal de kijker straks niet meer hebben, verwacht Wester. “We kunnen straks ook beelden maken aan de andere kant met andere gebouwen op de achtergrond.”

Wester gaat zijn studiootje best wel missen. “Ik ga het wel missen, want we hebben hier heel veel verhalen verteld over alles wat daar op het Binnenhof gebeurt.”

De verbouwing gaat naar verwachting vijf maanden duren. “Ik hoop dat het voor de verkiezingen in maart helemaal klaar is en we onze nieuwe studio in gebruik kunnen nemen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen