Irene Moors vond Erland Galjaard te langzaam

Geplaatst op zo 31 jul 2016 om 14:00

Irene Moors had geen geduld meer om te wachten op een programmavoorstel van RTL 4-baas Erland Galjaard toen ze in januari besloot om over te stappen naar SBS 6. Dat heeft de presentatrice gezegd op Radio 1. Moors wachtte na het einde van Life 4 You ruim een half jaar op een aanbod van Galjaard. “Erland zei altijd wel: ‘Het komt allemaal goed en we gaan het volgend seizoen wel bekijken.’ Ik heb daar het geduld niet voor gehad. Ik vind niet dat het zo werkt“, aldus de bekende televisiester.

Galjaard bood haar wel programma’s aan, maar er zat niets voor haar tussen. “Ik vond dat dat wat me werd aangeboden, niet bij me paste. Het leek meer alsof het was van: dan hebben we dit nog wel voor je. Ik had gewoon gehoopt dat er iets ontwikkeld werd.

Om welke RTL-programma’s het gaat, wil Moors niet zeggen. “Ik heb er bewust voor gekozen om dat nooit te noemen, maar hou het erop dat het programma’s zijn waarbij de presentatie inwisselbaar is.

Ze was het wachten uiteindelijk goed zat. “Misschien was hij uiteindelijk ook wel gekomen met een leuk project, maar het was al een half jaar niet duidelijk en in januari – toen ik geen contract meer had – ook nog niet. Dan ben ik klaar voor een nieuw avontuur.”

De presentatrice heeft Galjaard niet eens op de hoogte gesteld van het aanbod van SBS. “Ik heb niet eerst RTL gebeld dat ik naar SBS ging. Het zal koud op hun dak zijn gevallen. Ik heb niet onderhandeld, maar gewoon de beslissing genomen dat ik naar SBS ging.

Bij SBS krijgt ze wél kansen. “Alles wat ik nu doe bij SBS en wat er nog gaat komen bij SBS, had ik niet kunnen doen bij RTL of nooit gekregen, want daar zijn heel veel mensen die dat ook kunnen en waar waarschijnlijk iets eerder voor gekozen zou worden. Tenminste, zo zag ik mijn kansen. Die waren niet zo groot meer bij RTL.”

Linda de Mol is dé grote ster van RTL en zij is sowieso niet te overtreffen. “Zij heeft echt haar eigen afdeling, maar je hebt ook Chantal, Wendy en noem ze allemaal maar op. Er zijn daar heel veel vrouwen.

Moors is nu dé grote ster van SBS. Er is daar een pionierssfeer, zegt ze. “Dat voelt bijna wel zo, terwijl ze al 20 jaar bestaan. Ik wil heel veel dingen en dan zeggen ze gelijk: ‘Dat gaan we doen!’ Ideeën worden aangenomen. Ik leef weer.
24 Reacties op “Irene Moors vond Erland Galjaard te langzaam”


 1. tonio

  nog 1 jaartje en dan staat ze ook op straat,had gewoon achter die tafel blijven zitten van lifeforyou!!!!!!!!!!!!!!!

 2. piet

  Misschien heb je wel gelijk Irene dat je overgestapt bent naar SBS 6. Dat RTL 4 met die programma,s zakt je de broek ook vanaf wat ze nu laten zien.

 3. Er ist wieder da.

  Waha, Irene de grote ster van SOS6. Een geflopte zeester ja.

 4. Anoniem

  Ben benieuwd of ze dit najaar een grote show krijgt op SBS6.

  Het weekend lijkt al aardig vol, de eerste helft op vrijdag: The Next Boy/Girl band en op zaterdag: Met De Deur In Huis en Zullen We Een Spelletje doen.
  In de 2e helft komen in sowieso Ninja Warrior, Komt Een Man Bij de Dokter en Wedden dat ik het kan.

 5. Sjef van Oekel

  Erland had het goed gezien. Er past gewoon geen programma bij die muts.

 6. A.Zijn

  Wat een arrogant geblaat van dit volkse SBS-wijf.

 7. Ted de Braak

  Irene Moors is zwaar overrated. Ze heeft geluk gehad dat Carlo Boshardt haar pad heeft gekruist. Bij RTL heeft ze altijd in de schaduw gestaan van Linda, Wendy, Chantal, Caroline en andere blonde presentatrices. De presentatie van de programma’s die Irene solo deed was altijd inwisselbaar. Er zijn nooit typische Irene Moors programma’s geweest. Ik begrijp wel dat ze teleurgesteld is geweest in RTL en Erland, maar haar dagen bij RTL waren gewoon geteld met zoveel vrouwelijke presentatrices. SBS zal over een tijd een slechte beslissing blijken te zijn. Max was beter passend geweest.

 8. Wattie & Mietze

  Carlo scoort wel, Irene was slechts iemand die de voorzet gaf. Zonder Carlo is ze net zo inwisselbaar als een Nance of een Kim-Lian.

 9. Lies

  Dapper besluit van deze grande dame om eieren voor haar geld te kiezen en niet te wachten. Dat zo’n Erland jouw toekomst bepaalt is niet gezond. Goed dat ze zelf de touwtjes in handen heeft.
  Irene is altijd onderschat in de tv industrie. Gelukkig heeft ze Carlo, hij weet dat ze veel meer in huis heeft en dat ze beschikt over een groot komisch talent. De combinatie Carlo en Irene is niets minder dan Van Kooten en de Bie of Barend en Van Dorp. Ik weet zeker dat ze uiteindelijk weer samen een programma gaan maken. De tv kantine is het bewijs.

 10. Cаrmen

  Touwtje om je nek, Lies.

 11. Marc E. Putto

  Inderdaad Lies, eens en Carmen je moet je schamen!

 12. piet

  Lieve Lies helemaal met je eens.

 13. piet

  CARMEN van mij kun je dat touwtje om je nek krijgen en die wil ik wel een stukje aantrekken.

 14. ANONIMOUS 1

  heb vanavond naar SBS JOHAN CRUYFF SCHAAL gekeken
  wat slecht allemaal, reclames in beeld , spelletjes ,onderbrekingen
  veel te lange reclames camera beelden heel slecht
  commentator slecht kleuren heel slecht geluid waardeloos
  slechte scheidsrechter NEEN was zeer slecht
  en dat komt omdat het niet nijn club was ,die gewonnen had
  doe mij maar RTL de beste zender van Nederland !

 15. G

  Reacties hier Boven : doe effe normaal a.u.b ! Jammerlijk verlaagde nederlanders (ik Ben overigens zelf ook nederlander maar leef al enige tijd in t buitenland)
  Je realiseert je pas wat n vrij & mooi land dat is / was ooit als je leeft “abroad” -shame – kijk overigens n keer een aflevering van arm&rijk .. Dan praat
  je wel anders ..

 16. Wet

  @G

  Waar woon je nu? In een Engelstalig land?

 17. Jelle

  Ik snap heel goed dat ze geen zin had in Genante tanden. Ik was ook weggerend.

 18. ANONIMOUS 1

  @G Was wel ironie hoor !
  voor degene die bij voorhand het voetbal de grond in boorde dat door SBS uitgezonden zou worden
  Nou ze hebben alemaal ongelijk gehad
  SBS 6 heeft het voetbal in zijn algemeen zonder poespas en spelletjes uitgezonden
  PROFICIAT SBS6 GOED GEDAAN

 19. Anoniem

  Erland wilde gewoon van haar af en liet haar gesprekken voeren
  met andere omroeoe
  Heel slim van hem.

 20. Anoniem

  @9.38 Want jij kent Erland Galjaard persoonlijk?

 21. Coeus

  Irene heeft misschien een beetje onderschat hoezeer zij en Carlo als eenheid werden gezien. Waarbij Carlo het meeste talent wordt toegedicht.

 22. Anoniem

  @ Ted de Braak 31 juli 2016 om 18:46
  Alsof Wendy van Dijk nou een enorm talent is, heeft ook geluk dat ze met Galjaard slaapt

 23. Anoniem

  jammer, Irene Moors vond Erland Galjaard te langzaam.
  Ik vond en vind Irene Moors te dom om naar te kijken.

 24. Ted de Braak

  Ik beweer niet dat Wendy talentvol is. Vraag is wel of ze haar carrière te danken heeft aan Erland of dat Erland te danken heeft aan haar carrière?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.