Irene Moors vond Erland Galjaard te langzaam

Irene Moors had geen geduld meer om te wachten op een programmavoorstel van RTL 4-baas Erland Galjaard toen ze in januari besloot om over te stappen naar SBS 6. Dat heeft de presentatrice gezegd op Radio 1. Moors wachtte na het einde van Life 4 You ruim een half jaar op een aanbod van Galjaard. “Erland zei altijd wel: ‘Het komt allemaal goed en we gaan het volgend seizoen wel bekijken.’ Ik heb daar het geduld niet voor gehad. Ik vind niet dat het zo werkt“, aldus de bekende televisiester.

Galjaard bood haar wel programma’s aan, maar er zat niets voor haar tussen. “Ik vond dat dat wat me werd aangeboden, niet bij me paste. Het leek meer alsof het was van: dan hebben we dit nog wel voor je. Ik had gewoon gehoopt dat er iets ontwikkeld werd.

Om welke RTL-programma’s het gaat, wil Moors niet zeggen. “Ik heb er bewust voor gekozen om dat nooit te noemen, maar hou het erop dat het programma’s zijn waarbij de presentatie inwisselbaar is.

Ze was het wachten uiteindelijk goed zat. “Misschien was hij uiteindelijk ook wel gekomen met een leuk project, maar het was al een half jaar niet duidelijk en in januari – toen ik geen contract meer had – ook nog niet. Dan ben ik klaar voor een nieuw avontuur.”

De presentatrice heeft Galjaard niet eens op de hoogte gesteld van het aanbod van SBS. “Ik heb niet eerst RTL gebeld dat ik naar SBS ging. Het zal koud op hun dak zijn gevallen. Ik heb niet onderhandeld, maar gewoon de beslissing genomen dat ik naar SBS ging.

Bij SBS krijgt ze wél kansen. “Alles wat ik nu doe bij SBS en wat er nog gaat komen bij SBS, had ik niet kunnen doen bij RTL of nooit gekregen, want daar zijn heel veel mensen die dat ook kunnen en waar waarschijnlijk iets eerder voor gekozen zou worden. Tenminste, zo zag ik mijn kansen. Die waren niet zo groot meer bij RTL.”

Linda de Mol is dé grote ster van RTL en zij is sowieso niet te overtreffen. “Zij heeft echt haar eigen afdeling, maar je hebt ook Chantal, Wendy en noem ze allemaal maar op. Er zijn daar heel veel vrouwen.

Moors is nu dé grote ster van SBS. Er is daar een pionierssfeer, zegt ze. “Dat voelt bijna wel zo, terwijl ze al 20 jaar bestaan. Ik wil heel veel dingen en dan zeggen ze gelijk: ‘Dat gaan we doen!’ Ideeën worden aangenomen. Ik leef weer.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen