EO legt Tijs van den Brink geen fietsverbod op

Foto: Nick van OrmondtTijs van den Brink mag blijven wielrennen van de EO, ondanks dat zijn hobby bepaalde risico’s met zich mee brengt. Dat vertelt de presentator in Veronica Magazine. Van den Brink viel in mei hard van zijn fiets af. Daardoor kon hij zelfs zijn eigen tv-programma De Tafel van Tijs eenmaal niet presenteren. “Nee, de EO heeft niet gezegd dat het maar over moest zijn met deze hobby“, zegt hij nu. “Ik was ook binnen twee weken weer terug en ben de laatste zes jaar geen dag ziek geweest.

Volgens de presentator is zijn lage ziekteverzuim juist mede te danken aan het wielrennen. Die hobby brengt dan ook niet alleen gevaren met zich mee, benadrukt hij.

Nog altijd weet Van den Brink niet wat er aan zijn val vooraf is gegaan. “Ik weet zelf niet wat er is gebeurd, maar onderzoek aan mijn fiets wijst uit dat ik een paaltje heb geramd.

Daardoor werd hij als het ware gelanceerd. “Ik ben op m’n gezicht geland, mijn kin opengehaald, een gebroken rib, twee tanden stuk en een gebroken strottenhoofd. Dat was niet grappig.

Vorige maand vroeg Van den Brink zich af of God hem misschien van zijn fiets heeft laten vallen. Dat is nooit ontkend of bevestigd.

Overigens is ook zijn EO-collega Andries Knevel gek op fietsen. Hij rijdt graag op zijn fiets om van zijn woede af te komen, zoals recentelijk na het Brexit-referendum. EO-baas Arjan Lock rijdt liever een scheve schaats.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen