EO-Tijs vraagt zich af: ‘Liet God mij van fiets vallen?’

Foto: Nick van OrmondtEO-ster Tijs van den Brink maakte vorige maand een flinke smakkerd toen hij een stuurfout maakte met zijn fiets. Hij was even uit de running, maar herstelde snel. In een column die daarop volgde bedankte hij Jan en alleman, maar God werd niet genoemd. En dat vonden zijn intimi niet zo leuk. “Ze vroegen waarom ik mensen heb bedankt voor hun meeleven, waarom ik wel de dokters heb geprezen voor hun handelen, maar niks heb gezegd over God. ‘Waar hebben wij dan voor zitten bidden?’

Van den Brink schrijft nu dat God niet heeft bedankt, omdat hij het ‘lastiger aan te wijzen’ vindt welke rol hij heeft gespeeld rond zijn val. Voor hetzelfde geld heeft God hem tegen het paaltje aan laten rijden, aldus de tv-ster.

Wat Hij precies heeft gedaan, weet ik echt niet. Heeft Hij ervoor gezorgd dat ik tegen een paaltje reed? Of juist dat ik niet erger gewond raakte? Had ik een engeltje op mijn (niet-gebroken) schouder, zoals sommige mensen zeggen, of was het een duiveltje (als in het verhaal van Job) dat ervoor zorgde dat ik een stuurfout maakte?

Van den Brink heeft geen idee. “Ik weet het niet. En het maakt me ook niet heel veel uit, merk ik.

De presentator denkt dat hij zelf verantwoordelijk is. “Maar ik ben niet alleen. God is er ook. En God-dank, heel veel aardige mensen.”

God is onbereikbaar voor commentaar.

De hele column van Van den Brink kunt u lezen op de EO-site.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen