Cornald Maas niet blij met NPO-sportzomer

Cornald Maas is niet onder de indruk van het NOS-persbericht over de ‘verrassend hoge’ kijkcijfers van het EK Voetbal. Dat laat de presentator weten op Twitter. Maas is helemaal niet blij met de zomerprogrammering van de NPO, die volledig in het teken staat van sportuitzendingen. “Kijkcijfers EK hoog, toetert NPO. En veel jongeren keken. Fijn. Maar laten het geen argumenten zijn voor een allesoverheersende NPO-sportzomer“, zegt de presentator van culturele NPO-titels.

Hij sluit zich daarbij aan bij critici als Jean-Pierre Geelen, tv-kenner en Volkskrant-columnist. Al weken komt er stoom uit zijn oren over de hoeveelheid sport op Radio 1.

De Twitter-volgers van Maas zijn het helemaal eens met de presentator. “Geheel eens. Ik word gek van al die sport en van Nieuwsuur pas om 22.45 uur“, zegt mevrouw Hansje.

Kristian denkt dat de NPO in de zomer beter een extra sportkanaal kan openen. “Zomaar ideetje: waarom in zulke zomers geen sportzender? Zowel tv/radio/internet. Alle sport bij elkaar.”

En Diana voegt daar aan toe: “Een extra zender voor sport- en andere evenementen, calamiteiten etcetera. En geen komkommerprogrammering in de zomer.

NPO 1 richt zich op het brede publiek. Het EK Voetbal bedient bij uitstek een breed publiek en is daarom al sinds jaar en dag te zien op de publieke tv-zender.

In de lente kreeg NPO 1 veel kritiek op zijn besluit om al in mei te stoppen met zijn dagelijkse actuele talkshows. Ook Jinek is deze zomer niet van stal gehaald.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen