Slecht bruggetje kost weerbericht NOS veel kijkers

NOS Journaal-kijkers haken massaal af voor het weerbericht als het bruggetje van de nieuwsanchor naar de weerman niet goed is. Dat zegt weerman Marco Verhoef in een interview met VARAgids. Zelfs voor weermensen zijn de kijkcijfers belangrijk. “We kijken wel naar de kijkcijfers. Eens per jaar zitten we met een onderzoeker van de NOS en die weet van seconde op seconde waar de kijkers op weglopen. Er zijn situaties waarin er ineens vijftigduizend kijkers weggaan; waarom is dat?

Tijdens die sessies komen Verhoef en zijn collega’s tot verrassende inzichten. “Het gebeurt bijvoorbeeld als de bruggetjes niet goed zijn. Dan is de vraag van de presentator: ‘Hoe wordt het weer morgen?’ Dan zeg ik bijvoorbeeld: ‘Zonnig.’ En dan denken de mensen: ‘Nou, dat weten we dan weer’, en huppakee, ze zappen weg.

Verhoef probeert van het bruggetje een cliffhanger te maken. “Je moet teasen: ‘We gáán de goeie kant op, maar het is tijdelijk, dus…’ Nou, dan willen de mensen weten hoe tijdelijk het precies is en blijven ze hangen.

Het is niet zo dat de weermensen en nieuwspresentatoren nu overleggen over hun bruggetjes, aldus Verhoef. “Dat doe ik liever niet. Ik weet het liefst niet wat er gezegd gaat worden, want dan zijn mijn antwoorden wat spitser en natuurlijk“, besluit hij in de tv-gids (via Blendle).

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen