Willem Zijlstra stopt als CEO tv-bedrijf FourOne.Media

Willem Zijlstra stopt als CEO van dramaproducent FourOne.Media, bekend van series als Celblok H, Dokter Tinus en Heer en Meester. Dat heeft zusterbedrijf Blue Circle laten weten. Zijlstra richtte FourOne.Media op in 2006 en verkocht het in 2009 aan FremantleMedia. Hij bleef aan als CEO, maar wil nu weer zelfstandig verder. “Ik wil mij weer focussen op de creatieve ontwikkeling van nieuwe formats, produceren en het regisseren onder mijn eigen paraplu“, zegt de tv-maker.

Zijlstra zal met FourOne.Media blijven werken aan een aantal specifieke projecten, namelijk Celblok H, Dokter Tinus, Heer & Meester en NOORD ZUID.

Georgette Schlick neemt de verantwoordelijkheid voor FourOne.Media over, naast haar rol als CEO van zusterbedrijf Blue Circle. “Willem heeft FourOne.Media opgebouwd tot een vooraanstaand dramabedrijf. Gelukkig hoeven we zijn gedrevenheid niet helemaal te missen. Ik ben blij dat hij samen met ons aan verschillende projecten zal blijven werken”, zegt ze.

Zijlstra begon zijn carrière in de media als scriptschrijver bij John de Mol Producties. Na een periode als freelance producer keerde hij terug naar Endemol waar hij Hoofd Drama was en series als Baantjer, Goede Tijden Slechte Tijden, Gooische Vrouwen en Evelien maakte.

Met FourOne.Media produceerde Zijlstra een reeks succesvolle series zoals S1NGLE, De Co-assistent en Levenslied.

FremantleMedia zal op korte termijn een nieuwe algemeen directeur voor FourOne.Media aantrekken die de dagelijkse aansturing op zich zal nemen en rechtstreeks rapporteert aan Georgette Schlick.

FourOne.Media blijft de Nederlandse drama-tak van FremantleMedia, terwijl grote broer Blue Circle de amusements-tak is.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen