‘Sylvana-partij DENK wil scoren over rug terreurdoden’

Foto: NCRVDe politieke partij DENK, die volop in het nieuws is omdat tv-ster Sylvana Simons nu één van de vier kopstukken is, krijgt weer eens de volle laag over zich heen van mediaprominenten. Dat is te lezen op Twitter. Partijleider Tunahan Kuzu noemt het op Twitter het ‘DENK-effect’ dat op stadhuizen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag de Turkse vlag halfstok is gehesen vanwege de aanslag in Istanbul. “Misselijkmakend“, noemt politiek deskundige Wouke van Scherrenburg het.

Van Scherrenburg kan het niet geloven dat Simons zich bij zo’n partij heeft aangesloten. “Sylvana kan DENK wel een respectvol warm bad vinden (in Trouw) maar scoren over de rug van zoveel doden en gewonden is toppunt onfatsoen.

Daar is Frits Wester het mee eens. “Wat respectloos van Kamerlid Tunahan Kuzu om dat in een tweet toe te schrijven aan het DENK-effect.

Jeroen Pauw vindt het een onnozele claim. “Is het DENK-effect nou een claim dat er anders, zonder DENK, geen medeleven getoond zou worden?

‘Trap er niet in’, grapt BNR-baas Sjors Fröhlich. “Ok, als je medeleven toont na aanslag ben je aanhanger van DENK.

EenVandaag-journalist Lammert de Bruin vindt het ook ongepast. “‘Over lijken gaan’ heet voortaan #DENKeffect.

Cabaretier Johan Fretz: “Het DENK-effect is, vrees ik, niet dat Turkse vlaggen halfstok hangen, maar dat mensen de berichtgeving daarover zien als een media-complot.

BNN-presentator Tim Hofman noemt Kuzu een ‘dwaze man’.

Kuzu blijft bij zijn standpunt, laat hij weten in een tweet:

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen