RTL stopt vooralsnog niet met weinig bekeken RTL Z

RTL Nederland is niet van plan om te stoppen met zijn jonge nieuwszender RTL Z, ondanks de lage kijkcijfers van het 24-uurskanaal. Dat vertelt Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL, vandaag in De Telegraaf. Het paradepaardjes van de zender, de dagelijkse talkshow Van Liempt Live, scoorde afgelopen seizoen op het dieptepunt 2.000 kijkers en 0,0 procent marktaandeel. Toch staat de toekomst van de zender niet ter discussie, aldus Galjaard. “Geen sprake van“, zegt hij resoluut.

Er wordt volgens Galjaard nog hard gewerkt aan de tv-zender. “Het moet op onderdelen beter, zeker, maar de combinatie met online en evenementen voor consumenten werkt. Maar het is een nichezender en het zal ook een nichezender blijven.

Van Liempt vertelde onlangs te verwachten dat zijn talkshow terugkeert. Er worden momenteel proefafleveringen opgenomen om te onderzoeken hoe het programma beter kan.

RTL Z is gelanceerd om de kijker ’s avonds kwalitatief inhoudelijke programma’s te brengen, maar ironisch genoeg begon de zender pas een beetje met scoren toen de Amerikaanse amusementsserie Undercover Boss in het uitzendschema werd gezet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen