RTL Nieuws-baas Pieter Klein: ‘Ik ben pro-EU’

Foto: SBSPieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, is verdrietig over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Dat laat hij weten in een column op de RTL-site. Kleins onthulling is opvallend, omdat critici zich eraan ergeren dat de Nederlandse media zo zitten te ‘huilen’ om de Brexit en daarmee indirect propaganda voeren tegen een eventuele Nexit. Klein: “Het vertrek van onze Britse vrinden uit de EU is een historische, dramatische stap (…) en ik ben er – een beetje – verdrietig over.

Klein is pro-EU. “Iedere ondernemer kan je uitleggen dat het beter voor ons is. Iedereen die een beetje nadenkt snapt dat samenwerken beter is dan een Alleingang.

Hoe wil je anders iets doen aan migratiestromen? Aan bestrijding van terreur? Aan het beter maken van onze munt? Like it or not – alle problemen zijn echt niet op te lossen door ons terug te trekken achter de dijken.

Dat het volk zich graag afzet tegen de EU, is een teken van de tijd, denkt hij. “Vervreemding. Verzet tegen migratie. Verzet tegen ongekozen elites, zoals de Europese Commissie. Tegen globalisering. Verlies van identiteit. We willen terug naar vroeger.”

De Nederlandse politiek heeft de keuze gemaakt dat er géén referendum komt over een Nexit. Onhandig, denkt Klein. “Er is inmiddels andermaal een cordon sanitaire gelegd rond het pleidooi van Wilders cs voor een referendum – een kapitale inschattingsfout. Nu gaat het de campagne domineren: Europa. Migratie. Soevereiniteit.”

Doe mij maar een referendum. Ik weet zeker dat Nederland weet wat onze plaats is. Da’s niet eruit, maar er ín“, besluit hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen