RTL-journalisten slachtoffer van Hilversumse flitspaal

De digitale flitspaal aan het Oostereind in tv-dorp Hilversum wekt de nodige ergernis op bij tv-journalisten. De boetes vliegen hen om de oren. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Rik Konijnenbelt, sterverslaggever van RTL Nieuws, reed vorige week iets te hard op het stukje weg nabij de snelweg en kreeg 102 euro boete. Ronduit belachelijk, vindt de televisiemaker het. “Oke, te hard rijden mag niet. Maar €102 voor 11 km p/uur teveel? En €9 administratiekosten? Voelt best onredelijk.

RTL Nieuws-ster Daphne Lammers herkent het verhaal van haar collega maar al te goed. “Dit is die tunnel waar ik dus al 500 euro aan kwijt ben. Kan ‘m bijna kopen. Totale Hilversumse melkkoe.

De twee RTL-gezichten worden op de vingers getikt door groene Erik, die hen belerend aangeeft dat ze gewoon wat zachter moeten rijden. Maar, zo zegt Lammers: “De flitspaal staat hier echt op een vreemde plek en de bekeuringen zijn onredelijk hoog.

RTL Nieuws-freelancer Martin steunt zijn collega’s. “Sowieso een verneukeratieve flitspaal daar, vlakbij de snelweg. Ben ook al eens de sjaak geweest daar.

Toevallig uitte ook Shownieuws-journalist Patty Brard gisteren op televisie kritiek op het Nederlandse boetebeleid. “Ik had van de week een bekeuring voor te hard rijden. Ik reed 12 kilometer te hard en had 111 euro boete. Wat is dit? Gaat helemaal nergens over.

Het is niet duidelijk waarom de tv-journalisten zonder Flitsmeister reden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen