Vicepremier Lodewijk Asscher: ‘Sylvana maakt show’

Vicepremier Lodewijk Asscher vindt het een beetje overdreven dat Sylvana Simons haar aangifte van racisme via een persconferentie in het Kamergebouw bekendmaakte. Dat laat hij blijken in een lang interview met Jan Roos van GeenStijl. Simons heeft de nodige kritiek gekregen op haar persmoment en die deelt Asscher. “Ja, het is waar. Er wordt show gemaakt, er wordt aandacht getrokken. Allemaal waar“, zegt hij. “Het is een manier om persaandacht te creëren.

Asscher vindt de boodschap echter belangrijker dan de vorm. “Uiteindelijk begon het ergens anders: het feit dat mensen haar op een afgrijselijke manier dingen naar de hoofd hebben geslingerd. Ik vind het wel goed dat ze aangifte doet, want ik vind dat de rechter zich best mag uiten over sommige dingen die ze naar haar hoofd heeft gekregen.

De show eromheen – het feit dat het bekendgemaakt wordt met een persconferentie – neem ik dan op de koop toe“, geeft hij aan.

Wel vindt Asscher het jammer dat Simons voor de partij Denk heeft gekozen. Denk doet alsof ze willen verbinden, maar dat doen ze helemaal niet. “Groepsdenken en mensen beoordelen op de groep waartoe ze behoren, levert uiteindelijk alleen maar ellende op.”

We hebben al een partij die dat doet in de Tweede Kamer en dat is de PVV. Die maakt geen enkel onderscheid meer tussen een moslim die hier aan het werk is en radicale moslims. Volgens mij hebben we niet nog meer behoefte aan partijen die iedereen in groepen opdeelt.”

Simons, bekend van programma’s als Char Het Medium en TV Makelaar, hoopt volgend jaar met Denk een plek in de Tweede Kamer te bemachtigen.

Lees ook: Tweede Kamer niet blij met persmoment Sylvana (gisterenavond)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen