Reemer woest op tv-redactie: ‘Ik was laatste keuze’

Foto: NCRVSandra Reemer vindt het jammer dat media haar niet op waarde schatten. Dat vertelt de zangeres in de Vriendin. Reemer maakt van haar hart niet langer een moordkuil. “Wij Indische mensen worden in Nederland niet gezien. We vormen een soort blinde vlek, en zijn ook nog eens bescheiden van aard. Laatst werd ik gebeld door een redactrice van een tv-programma om iets te zeggen over het Songfestival. Ze had er ook al wat andere bekende Nederlanders voor gevraagd, zei ze.”

De zangeres stond met haar oren te klappen. “Daarop zei ik: ‘Dus ik ben degene die je als laatste belt, terwijl ik als enige in Nederland drie keer heb meegedaan aan het Eurovisie Songfestival?’ Ze zei sorry.”

Ze heeft te lang haar mond gehouden over dit soort dingen, aldus Reemer. “Ik nam het haar niet echt kwalijk, maar ik benoem zoiets tegenwoordig wel. Ik kan daar mijn schouders over ophalen, zoals ik gewend ben. Maar dan haal ik ook mijn schouders op over mijn eigen emoties.”

Weet je wat het is? Degenen met de grootste mond krijgen altijd de meeste aandacht. Maar als zij daar af en toe bij stil proberen te staan en de bescheiden mensen daar ook aan werken: hoe mooi zou dat zijn?

Reemer overleed in 2010 bijna tijdens de opnames van het EO-programma De Pelgrimscode. Dit jaar wordt Reemer 66.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen