Rafael van der Vaart haalt uit naar Voetbal Inside

Geplaatst op Sat 18 Jun 2016 om 11:11

Foto: SBSRafael van der Vaart trekt zich niets aan van de kritiek van Voetbal Inside-sterren Johan Derksen en Wilfred Genee op zijn baan als voetbalanalist in NOS Studio France. Dat zegt hij vandaag in het AD. Derksen stelt dat Van der Vaart zo veel belangen heeft dat zijn tv-optredens ‘niets toevoegen’ en Genee vindt dat hij scherpte mist. “Wat is scherper?”, aldus de voetballer. “Ik zit daar als mezelf, zo ben ik. Het moet geen afzeik-tv worden, het verschil met hun programma is heel groot.”

Van der Vaart is blij dat het verschil met Voetbal Inside groot is. “Daar kijken mensen ook graag naar, ik persoonlijk alleen niet. Wij hebben het niet over kut­scheten en andere vieze dingen.”

Volgens de voetballer zelf is hij juist wel heel openhartig in de EK-talkshow van NPO 1. “Ik moet over alles en iedereen mijn mening durven geven. Als Arek Milik iets verkeerds doet, moet ik niet denken: ik zeg maar niets, anders kan ik misschien nooit meer naar Ajax. Ze mogen me alles vragen, ik ga niets uit de weg.

Alleen over zijn vriendin Estavana Polman wil hij niet praten. “Dat heb ik vanaf de eerste minuut gezegd. Ik praat daar tegen niemand over.
32 Reacties op “Rafael van der Vaart haalt uit naar Voetbal Inside”


 1. Whoehahaha

  Derksen en Genee ook maar een geluiddempende boerka aan.

 2. peter2

  Voetbal Inside speelt geen enkele rol meer met maar 315.000 kijkers.

 3. aammehoela

  Inderdaad. Juist veelzijdig. Daarom af en toe heel interessant en af en toe niet, zoals dat gezeur over Ronaldo.

 4. Meneer Kaktus

  Virginia vindt het onderwerp kutscheten juist heel leerzaam.

 5. Sneu

  Ik heb met Voetbal Inside het idee dat ik in de kroeg in het verkeerde gezelschap terecht ben gekomen, met elkaar overschreeuwende, zichzelf geweldig vindende mannetjes waarvoor voetbal maar bijzaak is. Studio France maakt geen slechte start, maar toen onder het mom van het onderwerp ‘de psyche van Ronaldo’ ik moest gaan kijken naar of die man wel of niet homo is, hoe hij gekleed gaat en of hij zijn zoon wel of niet goed opvoedt, ging de tv uit. Met zo’n Van der Vaart zou ik wel ‘ns een biertje willen drinken aan de bar, van die VI-kliek moet ik overgeven nog voordat ik mijn eerste biertje nog maar op heb. Maar net als met Geer & Goor: er is ‘n publiek voor, dus laat ze lekker zitten en met scherpe analyses over kutscheten volop zoiets belangwekkends toevoegen.

 6. Brian

  Derksen heeft zich gisteren compleet belachelijk gemaakt met zijn partijdige analyse van de gebeurtenissen bij FC Twente: “ondeugend boekhouden”. FC Twente als slachtoffer van een KNVB hetze. Yeah right. Derksen, vriendjes met Munsterman toch?

 7. Anonymous

  Het is omdat ze beelden hebben,anders keek ik niet.Het niveau is koffietijd , humorloos en geen kritische vragen .Hans van Breukelen gisteren te gast en geen vraag over het plan “The Challenger” waarmee hij FC Utrecht om zeep hielp.

 8. Ad

  STUDIO FRANCE 1.550.000
  VOETBAL INSIDE 315.000

  Cijfers zeggen genoeg.

  En eerlijk gezegd heeft mij Rafael van der Vaart als voetbalanalist verrast. Had ik toen ik het hoorde niet verwacht.

 9. Marcel

  Die overall cijfers zeggen niets en zijn niet belangrijk. Het gaat om marktaandeel.

 10. Daantje

  Wij hier thuis houden van Rafael en ook van Johan. Anonymous heeft gelijk. Hans van Breukelen zal een goede huisvader zijn maar totaal ongeschikt als technisch directeur. Hij is de trekpop van van Oostveen en de RvC.
  En @Ad, cijfers zeggen genoeg. Ja hoor, de smaak van de gemiddelde Nederlander is er één die gaat voor diepgang. De FIFA is de grootste en dus de beste.

 11. johny Camaro

  Wat is deze jongen toch verschrikkelijk dom zeg. Weinig mensen gezien die dommer waren dan Van der Vaart.

 12. johny Camaro

  Ik kan mijn naam niet eens correct schrijven, maar Van der Vaart, die vind ik pas dom.

 13. Anonymous

  Onze Raf komt idd niet heel snugger over maar ja anders was ie ook niet met Silvy getrouwd geweest. Verder volgens mij wel een goeie jongen hoor.

 14. joost

  Ik vind de voetbal talkshows zowel op Nederland als op België saai en niveauloos.
  Kijk liever naar de BBC.

  De onverzorgde Borst irriteert mij met dat gefriemels met dat hondje en voegt niks toe.
  Wat doet die Spaan erbij ? Een soort levend lijk?
  Joeri Mulder is een gedateerde ouwehoer over voetbal, samen met zijn vrienden Mulder en Borst het TV nepotisme kliekje.

  Ouwe schreeuwlelijk Mulder is avond na avond op België, waar ze hem nog serieus nemen ook, met zn. gewauwel.Af en toe zie je dat ze hem uitlachen. Wanneer gaan die Muldertjes eens van onze TV af?

  v.d. Vaart is een aardige jongen, maar voegt op TV niks toe.

  Derksen is zo langzamerhand ook over.
  Zoals hij gisteravond ongenuanceerd die oplichter Munsterman van Twente verdedigde is ongehoord. Twente heeft jaren het voetbal en de knvb belazerd.
  Het kon kampioen worden en een hoge plek op de ranglijst regelen door twintig miljoen euro schuld te creëren.
  Maar kleine clubs zoals Cambuur, Excelsior, WillemII en de Graafschap hielden zich wel aan de regels. Dat heet competitievervalsing waaraan Twente zich schuldig heeft gemaakt.
  En Derksen is een slechte journalist geworden als hij dit verdedigd.

  Gelukkig is daar wel Henri Schut, die het goed doet, maar hij heeft wel een stelletje puin om zich heen verzamelt.

 15. gerd

  Wat valt er over die vriendin van jou te vertellen?
  Dat zij een stuk jonger is dan jij.

 16. Ad

  @Marcel 12.34u

  Je wilt de cijfers van het markaandeel want die zijn voor jou belangrijker! Nou die kun ook van mij krijgen. Want ook die spreken voor zich.

  STUDIO FRANCE Marktaandeel 30,2
  VOETBAL INSIDE Marktaandeel 6,3

 17. Ad

  @Daantje 12.35u

  Heb ik het dan over diepgang gehad in mijn reactie? Ik dacht het toch niet.

  Kijk jij dan maar die vulgaire en afzeikende Johan Derksen. Dat is pas diepgang. (NOT)

 18. Daantje

  Misschien moet jij beter lezen wat ik zeg.

 19. Zoop Klunsterman

  Ik en Aldo hebben nog 10,53 miljoen in Twente zitten. Johan begrijpt dat en kiest mijn kant (Twente moet blijven bestaan dus). Ik zal hem t.z.t ervoor compenseren.Promoot ie eens iets anders dan kotboeken over verslaafde ex-voetballers .Rafael wilde ooit bij ons komen voetballen, maar Sylvie haakt af ,toen ze zag dat de vrouwen hier hun benen niet scheren en V&D hier” Veel te Duur” betekende.

 20. Marcel

  Hij is wel dom hoor deze jongen.

 21. Daantje

  @Ad

  Ik weet het, VI is smakeloos, ordinair en ranzig, maar tegelijkertijd is het ook weldadig. De presentatoren hebben perfect matchende karakters. Het stoícijnse smoelwerk van Johan Derksen waarmee hij de vreselijkste dingen kan beweren. Dat vinden wij zo goed.

 22. Daantje

  Daantje van 14.12 ben ik niet. Stond NB bij de Lidl op dat moment. Wil die vieze gluiperd dat niet meer doen. Anders zwaait er wat.

 23. Anonymous

  Dit is een van de grootste sukkels in de voetballerij.

 24. Anonymous

  Dankzij de open en eerlijke reactie van Van der Vaart op vragen tijdens Studio France ben ik meer te weten gekomen over Zlatan Ibrahimovic dan ik ooit zou horen van Johan Derksen en co. Verhalen uit de kleedkamer worden normaal nooit verteld, nu wel. Met dank aan Van der Vaart.

 25. Mark

  Omdat ik Van der Vaart net zo dombo is als die badmuts Van de Halst wil nog niet zeggen dat ik Derksen fan ben. Derksen ook een eikel, net als deze van de Vaart, schei toch uit mensen deze jongen heeft 8 jaar lang de plantjes water gegeven op school en is daarna gaan voetballen. Maar hij is gewoon dom, of cognitief beperkt zoals jullie willen.

 26. johan d

  Anonymous
  zaterdag 18 juni 2016 om 15:37

  aldus de rechtsback van bal op het dak 8

 27. Johan Sneijder

  Heerlijk genoten gisteren van Voetbal Inside!
  Alleen voor de echte voetbal liefhebber!!!!

  En inderdaad Rafael zal best een aardige jongen zijn en past waarschijnlijk het beste bij het praatprogramma “Boring France” waar ze inderdaad niets te melden hebben!

  VI: Voor echte mannen > Maandag weer tussen 20:00 – 21:00 uur RTL7

 28. Marcel

  @Ad: appels met peren vergelijken. Voor RTL 7 begrippen is dit marktaandeel uitstekend.

 29. Al mijn reacties worden vastgehouden enz..

  Johan heeft gelijk.

 30. Een ander geluid

  Eus maakte Hans van breukelen op Radio 1 samen met Marcel van Roosmalen compleet af.
  Bij Studio France hoorde ik hem niet.

 31. FOX Mulder

  BBC rules! De gasten die zij uitnodigen (ex TOP voetballers) hebben ook iets zinnigs te melden. Daarnaast is het commentaar bij de wedstrijden ook een stuk beter en informatief. Zou het gewoon eens proberen.

 32. Sjakoen

  Inderdaad: VI krijgt steeds minder kijkers en als Derksen er inderdaad mee stopt dan kunnen ze dat hele programma wel opdoeken. Hij is de enige die zinnig (gefundeerd of niet) commentaar levert. Boskamp zit er alleen bij om af en toe meppen uit te delen. Hij praat binnensmonds, lispelt en kan nauwelijks de namen van buitenlandse spelers uitspreken. Ja, en dan van der Gijp. Jarenlang hetzelfde gezeik. Boekie gelezen, bankie gelegen,wedstrijdje gekeken en verder niets. En nu zijn de volgende stopwoorden als er weer een voetballer in het vizier komt: is niks mis mee en leuk gozertje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.