Fedja van Huêt liep rol in Homeland mis

Foto: NCRVFedja van Huêt heeft een rol proberen te bemachtigen in de Amerikaanse thrillerserie Homeland, maar het is hem net niet gelukt. Dat vertelt de acteur, die vanavond te zien is in de SBS 6-serie De Jacht, in TROS Kompas. Van Huêt zat er bíjna in. “Ik stond inderdaad op de shortlist, maar bijna is niet helemaal; de rol is naar een Duitser gegaan, haha. Ik zou een rol in een buitenlandse serie fantastisch vinden, maar ben al erg blij dat ik hier in Nederland genoeg werk heb.” 

Voor de meeste acteurs is het immers al lastig om aan het werk te blijven in eigen land, weet hij. “Er zijn veel acteurs die keihard werken, maar met hun vak niet genoeg geld kunnen verdienen. Ik tel mijn zegeningen.

Toch hoopt Van Huêt zijn droom ooit waar te maken. “Als ik een keer een rol kan spelen in een serie als Homeland zou ik dat wel leuk vinden, maar een aantal dingen van mijn lijstje heb ik al kunnen wegstrepen. Zo heb ik in Duitsland op grote sets gestaan en mooie speelfilms gemaakt.

Eigenlijk ben ik daarin heel nuchter. Als ik gewoon mijn werk op een goede en leuke manier kan doen, ben ik tevreden.

De Jacht is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen