EO laat directeur Arjan Lock niet vallen na scheiding

Foto: RTLDe EO houdt vertrouwen in omroepbaas Arjan Lock, ondanks dat hij in scheiding ligt met zijn vrouw Eva, met wie hij drie kinderen heeft. Dat laat een zegsvrouw van de EO weten aan weekblad Weekend. Volgens Weekend probeerde Lock zijn scheiding geheim te houden omdat dat bij de christelijke EO ‘nog altijd gevoelig’ ligt. Nu er een ’te koop’-bord bij hun woning staat, kan de omroep er niet omheen. “Arjan en Eva zitten middenin het proces van de scheiding“, aldus de zegsvrouw.

De woordvoerster wil niet te veel kwijt over de scheiding. “Of het inmiddels al helemaal rond is, weet ik niet. Ik weet niks van een andere vrouw in zijn leven. Ze zijn heel lang getrouwd geweest, maar verder hebben wij besloten hier geen details over te treden.

Het kerkelijk huwelijk is binnen de christelijke traditie een verbintenis die men in principe aangaat voor het leven, maar dat is Lock niet gelukt. “Het is natuurlijk heel erg verdrietig, hij heeft een gezin met drie kinderen. En je gaat natuurlijk niet zomaar scheiden. Het laat heel erg de gebrokenheid van het leven zien.”

Volgens een ‘bron’ wilde de EO Locks eigenlijk onder de pet houden, ‘omdat ze bang zijn dat ze hierdoor leden gaan verliezen’. “Daarnaast willen ze voorkomen dat zijn geloofwaardigheid als directeur van de EO hiermee in het gedrang komt. Hij is natuurlijk geenszins een goed voorbeeld voor zijn leden.

De EO blijft echter pal achter Lock staan: “Wij leven vooral heel erg met hem mee, en met zijn gezin. We hebben nog steeds het volste vertrouwen in Arjan als directeur.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen