Emile Roemer tegen AD: ‘Wat zijn dit voor vragen?!’

SP-leider Emile Roemer vindt de vragen die hij in een interview met het AD gesteld krijgt een beetje negatief van toon. Dat is vandaag te lezen in de krant. Na enkele vragen over een scenario waarbij de SP één van de regeringspartijen wordt, vraagt het AD hem ook naar ‘het tegenovergestelde scenario: de SP wint de volgende verkiezingen niet glansrijk, maar blijft weer op vijftien zetels hangen of verliest zelfs terrein’. Maar daar wil Roemer niet over nadenken. “Daar ga ik niet over speculeren.

Als het AD vervolgens vraagt of hij vertrekt als hij de SP niet aan winst helpt, antwoordt hij: “Dat kan ik me niet voorstellen. Wat zijn dat voor vragen? Ik heb me verkiesbaar gesteld om een grote overwinning te behalen.

De ambitie van de partij is om de grootste te worden, aldus Roemer. “De leden mogen me daar op afrekenen, na de verkiezingen. Maar een vertrek is totaal niet aan de orde, wat een rare discussie is dit! Ik kan hier totaal niks mee.

Roemer geeft in het interview (via Blendle) aan dat hij het premierschap niet schuwt, maar benadrukt ook dat zijn partij niet ‘pluchegeil’ is.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen