RTL-journalist wóest over paragnosten op Radio 1

Roel Geeraedts, parlementair journalist van RTL Nieuws, walgt ervan dat EenVandaag-presentator Lammert de Bruin vanochtend een paragnost interviewde op Radio 1. Dat laat hij weten op Twitter. In de Radio 1-rubriek Paraglympics onderzoekt De Bruin welke paragnost de uitslagen van sportwedstrijden het best kan voorspellen. Vanochtend sprak hij met medium Leomiek. “Wil je daar alstublieft mee ophouden?“, vraagt Geeraedts op Twitter aan De Bruin.

Geeraedts vindt het ontzettend zwakzinnig. Hij viel De Bruin direct aan. “Het was ook niet bijzonder grappig. Misschien kun je iets nuttigers verzinnen? Heb je al zomercolumn?“, zegt hij.

De RTL-journalist vindt het ongelooflijk dat dé publieke nieuwszender zijn belastinggeld op deze wijze besteedt. “Zet Radio 1 aan. Hoort paragnost sportzomer voorspellen. Zet Radio 1 uit. Brexit, aanslag Turkije, nee: Lammert de Bruin interviewt een paragnost. Daar is heel veel mis mee.

De Bruin kaatst terug dat het gewoon een luchtige rubriek is en verwijst naar een non-item op de website van Editie NL. “Gelukkig heeft de RTL Nieuws-website wél echt nieuws“, sneert hij.

Volgens Geeraedts móet RTL wel entertainment brengen om advertentie-inkomsten binnen te halen. De NPO leeft van belastinggeld. “Wat zou het toch fijn zijn als ik jouw salaris niet hoef te betalen“, zegt hij.

Geeraedts vindt het een tegenvaller van zijn collega-journalist. “Wat jij doet is één van de redenen waarom mensen journalistiek niet meer serieus nemen.

De Bruin vindt de RTL-journalist een enorme hypocriet. Hij verwijst naar een ‘breaking news’-tweet van Geeraedts over een zingende Samsom. De Bruin: “Dit met BREEK twitteren en mij de volgende ochtend de maat nemen hoe ik m’n werk moet doen. Man man man.

Door de Twitter-ruzie raakt bijna ondergesneeuwd welke voorspelling medium Leomiek deed. Ze voorspelt dat Kiki Bertens vandaag op Wimbledon gaat winnen van Mona Barthel.

Recentelijk kwam ook medium Marion in het nieuws. Zij voorspelde dat Sylvana Simons veel kritiek zou krijgen op haar aansluiting bij DENK.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen