Twee uur lang ongeneeslijk zieken op RTL 4 en SBS 6

Tv-kijkers die geïnteresseerd zijn in emotionele verhalen van ongeneeslijke zieke mensen, kunnen vanavond zowel op RTL 4 als op SBS 6 terecht. Van 20.30 tot 22.30 uur zijn programma’s over ongeneeslijk zieken te zien. Dat hebben de zenders laten weten. SBS 6 trapt om 20.30 uur af met een herhaling van Rob Kamphues‘ Mijn Laatste Keer, waarvan Lucille Werner nu een tweede serie aan het draaien is. Om 21.30 uur begint op RTL 4 de nieuwe Peter van der Vorst-serie Zolang Ik Leef.

In iedere aflevering van Mijn Laatste Keer volgt Kamphues voor een langere periode iemand die weet dat hij of zij niet meer beter wordt en dus heel veel dingen voor het laatst gaat meemaken. “De laatste Moederdag, de laatste kerst met je familie, of nog één keer naar het land waar je jarenlang vakantie vierde.”

Zolang Ik Leef, gebaseerd op het Britse format My Last Summer, gaat over vijf mensen die ongeneeslijk ziek zijn en allemaal hebben gehoord dat ze niet lang meer te leven hebben.

Jan (42 jaar) lijdt aan ALS, Wouter (36 jaar) heeft slokdarmkanker, Klarine (30 jaar) en Christine (51 jaar) hebben uitgezaaide borstkanker en Joyce (43 jaar) heeft uitgezaaide baarmoederhalskanker. Van der Vorst volgt hen in de tijd die ze nog hebben.

Iedereen die televisie over chronisch zieken te heftig vindt, kan vanavond terecht op NPO 1. In Zij Houden Nederland In Leven staan ook zieke mensen centraal, maar die worden in leven gehouden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen