‘Profielfoto in talkshowdecor trend onder journalisten’

Journalisten, en dan vooral mannen, zien het als statusverhogend om een profielfoto te hebben met een talkshowdecor als achtergrond. Dat stelt journaliste Nadia Ezzeroili vandaag in de Volkskrant. De heren ruilen hun profielfoto op Twitter maar al te graag in voor een screenshot van hun talkshowoptreden, aldus Ezzeroili. “De mannen en een enkele dame staan afgebeeld met een serieuze blik of ontspannen lach, als professionals met charisma en kennis van zaken“, schrijft ze.

Ezzeroili begrijpt wel waarom de heren zo pronken: een talkshowoptreden is slechts voor weinigen weggelegd. “Je moet iets te vertellen hebben. En je moet mediageniek zijn.

Ze probeert drie mannen uit de kast te krijgen als ijdeltuit: Volkskrant-journalist Willem Feenstra, NRC-journalist Wouter van Noort en Volkskrant-journalist Huib Modderkolk.

Alleen Van Noort geeft toe dat het een beetje ijdeltuiterij is. “Ik kreeg eindelijk een uitnodiging om iets te vertellen in DWDD, en ja, ik was stiekem een beetje trots.

Feenstra stelt dat hij zijn talkshowfoto uitsluitend gebruikt, omdat hij netjes aangekleed was tijdens de opnames. Maar volgens Ezzeroili is Feenstra bij twee Tegeluitreikingen ook al in een nette outfit gefotografeerd. “Een profielfoto van mezelf met prijs en confetti op mijn schouders, dat zou toch een beetje raar zijn?”, luidt zijn verweer.

Ook Modderkolk ontkent: “Ach, je kunt allerlei theorieën bedenken. Maar dankzij de make-up en de goede belichting ziet het er ook gewoon een stuk appetijtelijker uit.

Het Volkskrant-artikel Talkshowstatus kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen